Dette er tekstversionen af Hope-gæster suger til sig på SLB
Klik her for at komme til den grafiske version af Hope-gæster suger til sig på SLB

Forside - Læs op - Sitemap


Hope-gæster suger til sig på SLB


Det europæiske udvekslingsprogram Hope har i år ført to deltagere til Sygehus Lillebælt. Læge Carlos Elvira fra Sct. Carlos Hospitalet i Madrid, Spanien og farmaceut Mindy Bassi fra Nottingham City i England opholder sig på Sygehus Lillebælt frem til d. 6. juni.
 

Den lokale Hope-koordinator Edel Kirketerp, oversygeplejerske på Pædiatrisk Afdeling i Kolding,  sørger for, at de to gæster får en alsidig oplevelse og en masse input om årets Hope-emne, som handler om at gøre samarbejdet mellem hospitaler og praktiserende læger bedre.

Udover at gæste forskellige afdelinger bliver der også tid til sightseeing – både Runestenene i Jelling, Koldinghus og Trapholt Museum får besøg af Hope-holdet.

Fan af den danske model

Det er anden gang, den spanske Hope-deltager Carlos Elvira er på Hope-udveksling. Første gang var i Amsterdam i 1994. Han arbejder med hospitalsledelse og patientflow og er derfor meget interesseret i den danske model med frit sygehusvalg.

- Jeg er stor fan af jeres model og er meget imponeret over kontinuiteten i jeres kræftbehandling. Det er meget brugbart for mig at se og lære om, siger Carlos Elvira.

For Mindy Bassy er Hope-udvekslingen hendes debut og også første udenlandsrejse i mange år. Hun er chef for ”Medicin Management Team” i Nottingham – en by med 350.000 indbyggere. Hendes rolle er blandt andet at sørge for, at patienterne får den bedst mulige medicin til den billigste pris.

- Vi er meget optaget af, at de forskellige instanser bliver bedre til at arbejde sammen om at holde styr på patienternes medicin. Vi ved, at der er høj risiko for fejl, når man bliver flyttet mellem sektorerne, siger Mindy Bassy, som glæder sig til at se hvordan tingene fungerer i Danmark og få gode ideer, som hun kan tage med hjem. 
 

Årets to deltagere på Sygehus Lillebælt - læge Carlos Elvira fra Sct. Carlos Hospitalet i Madrid, Spanien og farmaceut Mindy Bassi fra Nottingham City i England
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk