Dette er tekstversionen af 2012 - Ida Bhanderi
Klik her for at komme til den grafiske version af 2012 - Ida Bhanderi

Forside - Læs op - Sitemap


2012 - Ida Bhanderi


Notwill, 7. juni 2012

Rejsebrev

 

Notwill, 31. maj 2012

Rejsebrev

 

Basel, 25. maj 2012

Rejsebrev

 

Basel, 23. maj 2012

Rejsebrev

 

Basel, 17. maj 2012

RejsebrevMiddelfart, 11. maj 2012

Tiden nærmer sig for min opstart på HOPE 2012.


Hope Logo

 

 

 

 
 
HOPE (European Hospital and Healthcare Federation) har som formål at fremme udveksling og videndeling mellem sundhedssektorerne i EU-regi, og hvert år udnævnes et tema fra EU, som HOPE-deltagerne skal forholde sig til. Sundhedssektorerne i EU-landene har meget forskellige rammevilkår og styringsfilosofier, hvilket givetvis påvirker opgaveløsningerne på hospitalerne/afdelingerne, som vi alle kan blive inspireret af på tværs af grænserne.

Temaet i år er: Aging Health Workforce - aging patients; multiple challenges for hospitals in Europe, som kort fortalt handler om fremtidsprognoserne for de næste 15-20 år med stigende ældrebefolkning/patientgruppe og færre hænder til at løfte opgaverne i sundhedsvæsenet. Hvordan løser vi det?

HOPE programmet indebærer fire uger i et andet EU land, og jeg er placeret i Schweiz, hvor jeg skal besøge to store hospitaler. De første to uger i Basel og dernæst to uger i Notvill.

Der er lavet et meget flot program for hver dag med mange forskellige afdelinger og personer, jeg skal mødes med. Programmet er inspireret af mine egne ønsker til indholdet, som naturligt læner sig op ad vores speciale og udviklingsområder: forløbsprogrammer for patienter med sygdomme relateret til bevægeapparatet, samarbejde og overdragelse mellem sektorer, brugerinddragelse, kompetenceudviklingsprogrammer (som jeg har hørt, Schweiz skulle være rigtig gode til) m.m.
Jeg vil sende rejsebreve hjem til SLB/afdelingen, så I kan følge lidt med i mine oplevelser.

Fra Danmark deltager 13 personer (heraf de fire fra SLB), som alle skal til et forskelligt EU-land. I Schweiz skal jeg være sammen med en gruppe på syv personer fra andre EU-lande - alle skal være på forskellige hospitaler i Schweiz. Vi mødes på søndag og igen om fire uger, efter vores udvekslingsprogram er afsluttet. Herefter har vi fire dage til at sammefatte vores forskellige oplevelser af det schweiziske sundhedsvæsen set i forhold til årets tema, som skal præsenteres på en afsluttende HOSPAGE-kongres i Berlin. Dette markerer afslutningen på HOPE 2012.

Hvis nogen er interesserede er her et linkt til HOPE 2012:
http://www.hope-agora.eu/

Alt i alt en spændende tur og program, som jeg ser meget frem til.Venlig hilsen
 

Ida Bhanderi
Afdelingssygeplejerske på Rygcenter Syddanmark, Medicinsk Rygafdeling på Middelfart Sygehus
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk