Dette er tekstversionen af B-bygningen er blevet en etage bedre
Klik her for at komme til den grafiske version af B-bygningen er blevet en etage bedre

Forside - Læs op - Sitemap


B-bygningen er blevet en etage bedre


En ny etage på B-bygningen på Vejle Sygehus blev i går officielt indviet med taler, snoreklip og kirsebær. Tilbygningen samler fire specialer i et fælles ambulatorium og giver samtidig patienterne ro og udsigt.

 

B-bygningen indvies
 

Chefkonsulent og projektleder Erik Hansen fra Teknisk Afdeling på Vejle Sygehus viste dagens gæster rundt i de nye omgivelser og fortalte, hvordan etagen er indrettet med adskillelse mellem patienter og personale for at sikre patienterne ro.

Fotos: Charlotte Dahl

 

I venteområdet lukker et par store panoramavinduer sygehuset op mod byen, og udsigten fra den nye femtesal er i sig selv skøn medicin. Men i går var det ikke bare udsigten, der trak – det var også indretningen og mulighederne i de nye kvadratmetre.

 

Inden hun klippede den røde snor, sagde regionsrådsformand Stephanie Lose bl.a.:

”Det er udtryk for nytænkning, at I nu samler fire specialer i et fælles ambulatorium. Indretningen skaber grundlag for et godt fagligt miljø og understøtter samarbejde på tværs – noget, der er stor efterspørgsel på i sundhedsvæsenet for tiden. Vejle Sygehus er allerede kendt som et kræftsygehus i særklasse, blandt andet er det for nylig som det første danske sygehus blevet akkrediteret som kræftsygehus af OECI. Den nye tilbygning vil fremme kræftbehandlingen på Vejle Sygehus yderligere – og det er dejligt at se, at det er patienterne, man har tænkt på her.”

 

B-bygningen indvielse_snoreklipStephanie Lose og Poul Erik Svendsen

Regionsrådsformand Stephanie Lose og regionsrådsmedlem Poul Erik Svendsen klipper snoren over til den nye etage på B-bygningen på Vejle Sygehus.

 

Hvordan der blandt andet er tænkt på patienterne i indretningen af den nye etage, fortæller chefkonsulent og projektleder Erik Hansen fra Teknisk Afdeling på Vejle Sygehus. Han stod også for rundvisningen af dagens gæster.

 

”Etagen er indrettet sådan, at patienternes område og det faglige personales område er adskilt, og pointen er, at der bliver mere roligt dér, hvor patienterne opholder sig, fordi der ikke vil være en masse travle læger og sygeplejersker, der løber rundt her – det gør de omme på den anden side”, fortæller Erik Hansen og peger på en stribe lokaler, der ligger som en slags skillevæg midt i rummet og har døre til begge sider. 

 

De nye lokaler er i øvrigt generelt indrettet med store vinduespartier, glasvægge og beklædninger af træ i stedet for de traditionelle hvide sygehusvægge.

 

Tilbygningen afspejler en succes

Netop nytænkningen fik rosende ord med på vejen af regionsrådsmedlem Poul Erik Svendsen (S), der i sin tale bl.a. sagde: ”Vejle Sygehus er fremtidens sygehus. I er blandt andet kendt for opfindelsen af pakkeforløbene og for jeres meget tilfredse patienter, og behovet for at bygge ud afspejler en succes.”

 

Stephanie Lose mener da heller ikke, at det er sidste gang, at der bliver bygget til på sygehuset i Vejle: ”Det er helt sikkert ikke sidste gang, at vi står her med en ny tilbygning. Der er faktisk plads til en etage mere”, sagde hun og ønskede både medarbejdere og patienter tillykke med B150, som den nye ca. 1400 kvadratmeter store etage er døbt.

 

Byggeriet er gået efter planen, men har selvfølgelig krævet ekstra tålmodighed af personalet, og administrerende sygehusdirektør Dorthe Crüger benyttede derfor lejligheden til at takke medarbejderne på de involverede afdelinger for tålmodigheden med byggerodet.

”Det har været en drøj tid, men resultatet er blevet rigtig godt”, sagde hun.

 

De fire afdelinger på den nye etage er Nuklearmedicinsk, Organ- og Plastikkirurgisk Afdeling samt Mamma-ambulatoriet, mammografi og Urologisk Afdeling, der i dag ligger på Fredericia Sygehus, men flytter ind sidst på året.




Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk