Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Nyheder


Link Rikkes liv blev totalt forandret, da hun faldt på fodboldbanen
23-årige Rikke Hauge har i årevis været invalideret af stærke smerter i armen efter, at hun faldt i en fodboldkamp. Men en ny behandling på Vejle Sygehus lettede smerterne.
Link Patienter med sjælden sygdom bliver lettet for smerter
Vejle Sygehus tilbyder nu behandling til patienter med nervesygdommen CRPS. En sjælden sygdom, der fører voldsomme smerter med sig, og som er svær at behandle.
Link Akutpatienter kan hurtigere få den rette behandling
Patienten kan endnu hurtigere få stillet den rette diagnose og undgår ekstra blodprøvestik. Det er de foreløbige erfaringer af et stort projekt med kunstig intelligens, som Sygehus Lillebælt er midt i.
Link Følsom HPV-test forebygger flere tilfælde af kræft
Sygehus Lillebælt har i små fire år tilbudt kvinder screening for livmoderhalskræft ved hjælp af en såkaldt HPV-test. Det har ført til markant flere, tidlige fund af svære celleforandringer, der kan udvikle sig til kræft.
Link Signe skal hjælpe de mest udsatte patienter
Siden årsskiftet har Signe Koba været ansat som den allerførste socialsygeplejerske på Sygehus Lillebælt. Hun skal hjælpe udsatte borgere på sygehuset - og finde vigtige lavpraktiske løsninger.
Link En sidste støtte før livet slutter
Et nyetableret afsnit på Vejle Sygehus, der giver pleje og støtte til døende kræftpatienter, er kommet godt fra start med korte, gavnlige behandlingsforløb.
Link Børn kan sove sig fra brillerne
Ved at sove med en særlig natlinse på øjet kan svært nærsynede børn helt undgå at gå med briller - og samtidig minimere risikoen for at blive blinde senere i livet. Det viser et nyt studie fra Sygehus Lillebælt.
Link Forskning i fremdrift på sygehuset
Antallet af ph.d.-studerende er steget på Sygehus Lillebælt, hvor man hele tiden forsøger at forbedre forholdene for forskere – til gavn for patienterne.
Link Coronaen har udbredt brugen af ultralyd
Corona-pandemien har ført til, at et stort antal læger på Kolding Sygehus er blevet uddannet i at lave ultralyds-scanninger. Det hjælper patienter på flere dele af sygehuset.
Link Patienternes Kræftsygehus i Vejle er Danmarks bedste
For sjette år i træk er Vejle Sygehus ’Danmarks bedste kræftsygehus’.
Link Covid-bil fører hver dag til færre indlæggelser
Sygehus Lillebælt har i nu to måneder lavet lynhurtige tests for covid-19 hjemme hos syge borgere. Det har ført færre indlæggelser med sig – til gavn for borgere og sygehuset.
Link Ny professor har fokus på patienternes sidste tid
Sygehus Lillebælt har fået en ny professor, som skal arbejde med at forbedre patienternes sidste tid.
Link Færre hjertestop på sygehuset
Sygehus Lillebælt har i nu 10 år – med stor succes - brugt en særlig metode til at forebygge uventede hjertestop hos alvorligt syge patienter.
Link Et usædvanligt år på Patienternes Sygehus
Fra en scanning, der kan afsløre Alzheimers, til videosamtaler med forældre til for tidligt fødte børn. Det var bare nogle af de mange nye tiltag, som blev lanceret på Sygehus Lillebælt i året, der gik.
Link Farverige vingummier frister - og hjælper demente patienter
Kolding Sygehus har udviklet små, pangfarvede vingummipuder, der frister småt-spisende demente. Det er med til at forebygge, at de demente bliver dehydrerede.
Link Kræftpatienter får vigtige kostråd, mens de venter
Vejle Sygehus har fået en ’drop-in diætist’, der kan give patienterne gode og vigtige råd om den mad, de bør spise, mens de er i behandling.
Link Helle Adolfsen stopper på Sygehus Lillebælt
Sygeplejefaglig direktør Helle Adolfsen stopper på Sygehus Lillebælt ved udgangen af maj måned.
Link Ny klinik i Kolding skal hjælpe borgere med corona-senfølger
Sygehus Lillebælt har åbnet en klinik, hvor patienter, som i lang tid har døjet med eftervirkningerne af COVID-19, kan få hjælp. Patienter, der ikke har været så syge, at de har været indlagt, men som alligevel er plaget af senfølger.
Link - Jeg går rundt i en osteklokke med tømmermænd
Rikke Junker Svendsen døjer stadig med senfølger efter at være smittet med ny coronavirus. Hun bliver derfor fulgt tæt af lægerne på Kolding Sygehus, mens hun kæmper for at komme oven på igen.
Link De fleste patienter slipper helt af med corona-senfølgerne
De fleste af de patienter, der har været svært syge af coronavirus, bliver helt raske igen. Men et fåtal døjer med senfølger i lang tid, viser Sygehus Lillebælts erfaringer.
Link Et lille tryk kan gøre en stor forskel
På Medicinske Sygdomme på Kolding Sygehus bruger medarbejdere små, simple behandlingsgreb til at berolige svært konfuse patienter. Nu skal andre afdelinger også lære teknikken.
Link Ny Covid-19-lægebil rykker ud
Sygehus Lillebælt kan nu lave lynhurtige tests for coronavirus hjemme hos en borger, der er alvorligt syg, og som har symptomer på virussen. Testen laves i en ny Covid-19 lægebil, der rykker ud sammen med ambulancen.
Link Forsker fra Vejle Sygehus bag banebrydende kræft-opdagelse
En overlæge fra Vejle Sygehus er en del af et forskerhold, som har gjort en opsigtsvækkende opdagelse. Den kan få væsentlig betydning i kampen mod visse former for kræft.
Link Margrethe vil hjælpe kræftpatienter til at komme hurtigere i behandling
Læge Margrethe Bang Henriksens forskningsprojekt for lungekræftpatienter er med i konkurrencen 'Et Sundere Syddanmark', hvor der dystes om to millioner kroner
Link Ny, intelligent scanner giver skarpere billeder
Vejle Sygehus har taget en ny hjertescanner i brug, som ved hjælp af kunstig intelligens kan give skarpere billeder. Derved slipper nogle patienter for nye, krævende undersøgelser.
Link Patienter og pårørende er med til at forbedre sygehuset
I Sygehus Lillebælts Patient- og Pårørenderåd har medlemmerne en stemme, som de bruger til at forbedre sygehuset i samarbejde med personalet.

Siden er sidst opdateret 20-08-2018.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring