Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Nyheder


Link Et usædvanligt år på Patienternes Sygehus
Fra en scanning, der kan afsløre Alzheimers, til videosamtaler med forældre til for tidligt fødte børn. Det var bare nogle af de mange nye tiltag, som blev lanceret på Sygehus Lillebælt i året, der gik.
Link Farverige vingummier frister - og hjælper demente patienter
Kolding Sygehus har udviklet små, pangfarvede vingummipuder, der frister småt-spisende demente. Det er med til at forebygge, at de demente bliver dehydrerede.
Link Kræftpatienter får vigtige kostråd, mens de venter
Vejle Sygehus har fået en ’drop-in diætist’, der kan give patienterne gode og vigtige råd om den mad, de bør spise, mens de er i behandling.
Link Helle Adolfsen stopper på Sygehus Lillebælt
Sygeplejefaglig direktør Helle Adolfsen stopper på Sygehus Lillebælt ved udgangen af maj måned.
Link Ny klinik i Kolding skal hjælpe borgere med corona-senfølger
Sygehus Lillebælt har åbnet en klinik, hvor patienter, som i lang tid har døjet med eftervirkningerne af COVID-19, kan få hjælp. Patienter, der ikke har været så syge, at de har været indlagt, men som alligevel er plaget af senfølger.
Link - Jeg går rundt i en osteklokke med tømmermænd
Rikke Junker Svendsen døjer stadig med senfølger efter at være smittet med ny coronavirus. Hun bliver derfor fulgt tæt af lægerne på Kolding Sygehus, mens hun kæmper for at komme oven på igen.
Link De fleste patienter slipper helt af med corona-senfølgerne
De fleste af de patienter, der har været svært syge af coronavirus, bliver helt raske igen. Men et fåtal døjer med senfølger i lang tid, viser Sygehus Lillebælts erfaringer.
Link Et lille tryk kan gøre en stor forskel
På Medicinske Sygdomme på Kolding Sygehus bruger medarbejdere små, simple behandlingsgreb til at berolige svært konfuse patienter. Nu skal andre afdelinger også lære teknikken.
Link Ny Covid-19-lægebil rykker ud
Sygehus Lillebælt kan nu lave lynhurtige tests for coronavirus hjemme hos en borger, der er alvorligt syg, og som har symptomer på virussen. Testen laves i en ny Covid-19 lægebil, der rykker ud sammen med ambulancen.
Link Forsker fra Vejle Sygehus bag banebrydende kræft-opdagelse
En overlæge fra Vejle Sygehus er en del af et forskerhold, som har gjort en opsigtsvækkende opdagelse. Den kan få væsentlig betydning i kampen mod visse former for kræft.
Link Margrethe vil hjælpe kræftpatienter til at komme hurtigere i behandling
Læge Margrethe Bang Henriksens forskningsprojekt for lungekræftpatienter er med i konkurrencen 'Et Sundere Syddanmark', hvor der dystes om to millioner kroner
Link Ny, intelligent scanner giver skarpere billeder
Vejle Sygehus har taget en ny hjertescanner i brug, som ved hjælp af kunstig intelligens kan give skarpere billeder. Derved slipper nogle patienter for nye, krævende undersøgelser.
Link Patienter og pårørende er med til at forbedre sygehuset
I Sygehus Lillebælts Patient- og Pårørenderåd har medlemmerne en stemme, som de bruger til at forbedre sygehuset i samarbejde med personalet.

Siden er sidst opdateret 20-08-2018.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring