Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Header

Uddannelse i Dagkirurgi

Dagkirurgi er en afdeling med et højt fagligt niveau med fokus på uddannelse, udvikling og kvalitet. I dagkirurgi vægter vi uddannelse og læringsmiljø meget højt. Vi synes, det er meget spændende og interessant. Vi ser det, som en vigtig funktion at være en del af uddannelsen for yngre kollegaer. Vi lægger stor vægt på at skabe et uddannelsessted med et læringsmiljø som sikrer, at den enkelte får de bedste muligheder for læring, og dermed kan tilegne sig de nødvendige kompetencer både teoretisk og praktisk.

Sygeplejestuderende

Dagkirurgi er klinisk undervisningssted for sygeplejestuderende i 6. semester, bachelor og LBD studerende, udvekslingsstuderende, studerende i dagspraktikker samt sommerskole.

Vi har 8 sygeplejestuderende på 6. semestre om året. Derudover har vi ca. 4 bachelor/LBD studerende. Det er en meget spændende proces at være en del af og er med til at sætte fokus på kvalitet og udvikling i afdelingen.

De sidste par år har vi modtaget 1-2 udvekslingsstuderende. De udvekslings studerende kommer fra hele verden. At have en studerende fra et andet land er meget lærerigt, det er med til at sætte fokus på, hvad sygepleje er både i udlandet og Danmark. Her kan vi lære og sparre meget med hinanden.

For at kunne understøtte den studerendes læring bedst muligt, har vi i Dagkirurgi fokus på den enkelte studerendes læringsstil. Derfor opfordrer vi til at de studerende tager en læringsstiltest. På den måde kan vi have fokus på, hvordan vejledningen kan gribes an teoretisk og praktisk, så det største læringsudbytte kan opnås.

Anæstesikursister

Dagkirurgi deltager i den kliniske uddannelse af anæstesisygeplejersker. De er i afdelingen i introduktionsperioden. Vi har 1 kursist, 4 måneder om året. Afdelingen er et godt sted at begynde uddannelsen til anæstesisygeplejerske. Vi har mange korte anæstesier, og fokus i introduktionsperioden er de grundlæggende elementer i anæstesi.

Fysioterapeut og ergoterapeutstuderende

I Dagkirurgi har vi både fysioterapeutstuderende og ergoterapeutstuderende i endagspratikker. De studerende får her et indblik dagkirurgi og samtidig får de mulighed for at se relevante operationer

Lægestuderende og yngre læger

Afdelingen for Dagkirurgi deltager i uddannelsen af yngrte anæstesilæger.

Der udover har vi lægestuderende i dagspraktikker.

 

 


Siden er sidst opdateret 30-08-2017.
Kontakt: Maja Eilsø Nielsen - OUHAFDELINGU_U1Sygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt