Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilAfdelingerpilVejle SygehuspilØre- Næse- og HalsafdelingenpilHøreklinikkenpilSærlige interesse-områder på behandlingsområdet i Høreklinikken

Særlige interesse-områder på behandlingsområdet i Høreklinikken

Høreklinikken i Vejle har i forhold til landets andre hørekliniker ingen egentlige specialfunktioner, men har dog forskellige ”interesse-områder”:

Høreapparatbehandling er afdelingens største aktivitet, og der udleveres over 4.000 høreapparater årligt. Undersøgelse af hørelsen på børn er imidlertid også en stor og væsentlig aktivitet. Børn i alle aldersgrupper undersøges

Vi undersøger balancenerven med videonystagmografi (VNG). Denne undersøgelse suppleres undertiden med en anden undersøgelse af balanceorganet, nemlig VEMP (vestibular evoked myogenic potentials).

Patienter med verificeret Menieres sygdom har vi i mange år kunnet tilbyde behandling med Meniett-apparatet.

Både høreklinikken og områdets praktiserende ørelæger er meget omhyggelige med ikke at overse ”godartede knuder på balance/hørenerven” (acusticusneurinomer), hvilket har medført, at man her i området finder langt flere end ”landsgennemsnittet”, nemlig 32 pr. million indbyggere pr. år, hvilket selvsagt indebærer, at sådanne knuder opdages på et tidligt stadium. Dette har betydning for det videre forløb og den behandling, der evt. skal gives. Derfor har vi også stor erfaring i vejledning og efterkontrol af patienter med denne lidelse. Vi har i afdelingen udført forskning vedrørende diagnostik af acusticusneurinomer, hvilket er offentliggjort i den videnskabelige fagpresse (se Forskning). Desuden har vi holdt foredrag ved en international kongres om acusticusneurinomer (Los Angeles, juni 2011).

Undersøgelse af mindre børn er ofte en vanskelig opgave, og for at løse denne opgave bedst muligt råder vi over forskellige undersøgelser til objektiv undersøgelse af høresansen -  f.eks. ABR (hjernestammeaudiometri) og ASSR (auditory steady state responses). Nogle gange foretages undersøgelserne i fuld bedøvelse.


Siden er sidst opdateret 15-02-2016.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt