Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Header

Forundersøgelse i ambulatoriet

Kiropraktor og patient
Forundersøgelse                                            Foto: Charlotte Dahl
 

Skuldersektoren arbejder med skulderpakken, som er et ambulant undersøgelsesprogram, som foretages på mistanke om sygdom i og omkring skulderleddet. Skulderpakken sikre et hurtigere og bedre tværfaglig samarbejde omkring patienten. Skulderteamet er et bredt team, som arbejder på tværs af afdelinger og specialer (ortopædkirurgisk afdeling, fysioterapiafdelingen og røntgenafdelingen).

Egen læge kan henvise dig hertil og efterfølgende vil du modtage en indkaldelse i e-boks ang. mødetid for forundersøgelsen.

Hvis lægen vurderer, at der er behov for røntgenbillede inden undersøgelsen, fremgår dette af dit indkaldelsesbrev.

Formålet med undersøgelsen er, at du indenfor kort tid kan få stillet en diagnose og få et evt. behandlingstilbud.

Du vil blive undersøgt af en speciallæge inden for skulderkirurgi eller en kiropraktor/ fysioterapeut, som er specialiseret i skulder og nakkeproblematik. Det er derfor ikke sikkert, at du ses af en læge på forundersøgelsesdagen.

Du skal huske at udfylde oplysningsskemaet, der er vedhæftet indkaldelsen.

Ved forundersøgelsen vil du blive spurgt ind til dit skulderforløb, hvor du skal redegøre for dine symptomer, gener og eventuel tilskadekomst.

Herefter vil behandleren undersøge din skulder med en række undersøgelser og ultralyds scanning. For at kunne undersøge skulderen tilstrækkeligt, vil du blive bedt om at tage tøjet af overkroppen, dog ikke BH hvis du er kvinde.

 

Kiropraktor og patient

 

Kiropraktor og patient

Ultralydsscanning                 Foto: Charlotte Dahl

 

Herefter vil behandleren i samarbejde med dig afklare, hvilket behandlingstilbud du har behov for fx MR-scanning, specialiseret fysioterapi, psykomotorisk behandling, blokadebehandling, akupunktur eller operation. MR scanning og røntgen undersøgelse er ikke en nødvendighed forud for en operation, da mange diagnoser kan gives ud fra undersøgelse, skade- og symptombeskrivelser. Du må derfor ikke forvente at skulle til sådanne undersøgelser inden en eventuel operation. 

Hvis forundersøgelsen munder ud i en aftale om operation, vil du få en samtale med en sygeplejerske. Her får du udleveret en operationstid og pjecer om kikkertoperation og dagkirurgisk operation - skulder, hvor du kan læse mere om operationen og efterforløbet. Ved forundersøgelsen er der mulighed for at stille yderligere spørgsmål. Såfremt der er behov, vil du blive tilset af narkoselægen på forundersøgelsesdagen.

Du kan forvente, at tiden i ambulatoriet kan vare ca. 2 timer, og der kan forekomme ventetid. I venteværelset forefindes varme og kolde drikke samt læsestof. 

 

 

 


Siden er sidst opdateret 26-02-2020.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt