Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Header

Uddannelse

På Klinisk Genetisk Afdeling varetager vi uddannelse af læger inden for klinisk genetik i form af både introduktionsstillinger af et års varighed og hoveduddannelsesstillinger. Et hoveduddannelsesforløb varer fire år og rummer altid et forløb af et års varighed på en anden klinisk genetisk afdeling samt et halvt år på en anden relevant klinisk afdeling, for eksempel en børneafdeling. Således tager det samlet fem år at blive speciallæge i klinisk genetik. Vi har 1-2 introduktionsstillinger årligt og 1 hoveduddannelsesstilling hvert andet år.
Vi prioriterer uddannelsen på afdelingen meget højt og lægger megen vægt på at være en afdeling, hvor det er spændende, lærerigt og sjovt at være. Her er et lavt hierarki med åbne døre og altid kort afstand til hjælp og supervision.
Den mere kliniske del af specialet rummer den ambulante funktion, hvor patientkontakten finder sted i form af genetisk udredning og rådgivning. Det er imidlertid vigtigt at være bevidst om, at klinisk genetik også er et laboratoriespeciale, men det er til gengæld denne kobling mellem klinik og laboratorie, der er med til at gøre specialet så spændende. Som en afspejling af dette indeholder en introduktionsstilling også oplæring i analysekendskab og afgivelse af analysesvar i samarbejde med afdelingens øvrige personale. Klinisk genetik er et speciale i hastig udvikling, hvilket man meget hurtigt vil mærke som ny læge på afdelingen.
Vi får ofte besøg af yngre læger, der ønsker at få et indtryk af specialet forud for en eventuel ansøgning til en introduktionsstilling.

For en aftale kan der skrives til den uddannelsesansvarlige overlæge.
For yderligere information om yngre læger i uddannelse i klinisk genetik, kontakt venligst:
 

 

 

Thomas Dyrsø Jensen

Uddannelsesansvarlig overlæge Thomas Dyrsø Jensen
e-mail: thomas.dyrsoe.jensen@rsyd.dk
Telefon: 7940 6668

 


Siden er sidst opdateret 29-03-2019.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt