Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Header

Sygehus LillebæltpilAfdelingerpilKolding SygehuspilOrtopædkirurgipilAfdelingsoplysninger til almen praksis

Afdelingsoplysninger til almen praksis

Afdelingens oplysninger til almen praksis
Som praktiserende læge finder du her kontaktoplysninger, vejledninger og andre relevante oplysninger om Afdelingen for Ortopædkirurgi.

Telefonnumre for praktiserende læger
Du kan som praktiserende læge rette henvendelse til vores instruktor i Ortopædkirurgi på tlf. 7636 3062
Telefonen er åben døgnet rundt.
 

Behandlingsspektrum
Børnekirurgi:
Sektoren behandler medfødte lidelser som f. eks. klumpfod, hofteskred, rygmarvsbrok og spastisk lammelse. Desuden behandler vi led- og knogleinfektioner og erhvervede lidelser som Calvé Legg Perthes sygdom. Endelig er vi ansvarlig for behandling deformiteter efter knoglebrud, infektioner m.m. Desuden har sektoren landsfunktion for behandlingen af medfødte plexus læsioner (nerveskade på arm ved fødsel), der dog behandles af sektoren på Odense Universitetshospital.
 

Håndkirurgi:
Håndkirurgisk sektor behandler alle håndkirurgiske lidelser, både medfødte, erhvervede samt friske skader og følger til skader.


Fod-og ankelkirurgi:
Fodkirurgisk sektor behandler alle fodkirurgiske lidelser, både medfødte, erhvervede samt friske skader og følger til skader.

Skulder-/albuekirurgi:
Patienter med både traumatiske og ikke-traumatiske skulderproblemer - smerter, bevægeindskrænkning og instabilitet, herunder rotatorcufskader. Vi behandler både kirurgisk og konservativt (træning, blokader, vejledning og information).
 

Traume og skader:
Vi modtager de patienter, der indbringes som traumepatienter og de patienter som ankommer akut til sygehuset via Skadestuen.
Brækkede knogler i arme og ben, de tre hyppigste hofte-, håndled og ankelbrud.
Akutte infektioner i led, hud, knogler og muskler.
Endvidere større bløddelsskader, såsom skader på muskler, sener og nerver m.v.
 

Vejledninger
Afdelingen for Ortopædkirurgi, Kolding Sygehus, modtager IKKE henvisninger på patienter til vurdering og behandling af slidgigt i hofter eller knæ, da denne sektor pr. 1. august 2015 udelukkende er repræsenteret på Ortopædkirurgisk Afdeling, Vejle Sygehus.
Henvisninger på patienter med lidelser i ryg, nakke, haleben, costa, tennis- og golfalbue vil vi i mange tilfælde returnere, da vi sjældent har et reelt behandlingstilbud til disse patienter. Vi tilstræber at returneringen følges af anbefaling fra egen læge om videre tiltag.

Ligeledes returneres henvisninger på patienter med lipomer under 5 cm, der ikke er malignitetssuspekte. Vi anbefaler at disse henvises til privatpraktiserende speciallæger.

 

Pr. 01. oktober 2019 flytter knæsektoren på Kolding Sygehus til Vejle Sygehus, hvorfor alle henvisninger vedrørende knælidelser samt idrætstraumatiske skader, skal sendes dertil.

 

Afdelingsledelse

Anders Jordy, ledende overlæge, ortopædkirurgi KS
Bente Trier Kaarup

Ledende overlæge
Anders Jordy
Anders.Jordy@rsyd.dk

Oversygeplejerske
Bente Trier Kaarup
Bente.Trier.Kaarup@rsyd.dk

 

 

Praksiskonsulent
Kamilla Rost
kwrost@dadlnet.dk

Line Kirkeby
line.kirkeby@dadlnet.dkKontaktoplysninger
Ortopædkirurgisk Afdeling
Kolding Sygehus
Sygehusvej 24
6000 Kolding
Tlf. 7636 2000

 

 


Siden er sidst opdateret 27-06-2019.
Kontakt: Karin Kamp Jeppesen - Psykiatrien i Region SyddanmarkSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt