Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Operation - før, under, efter

Er du blevet anbefalet at få en operation for at forbedre dine rygproblemer, kan du her læse mere om forløbet.

Kontaktoplysningerimage alt text

Det er forskelligt, hvem du skal kontakte før og efter din operation.

Find de rigtige kontaktoplysninger her:

Inden din operation 

Ambulatorium (Rygkirurgi)
63 48 41 05 

De første 2 dage efter udskrivelsen

Rygkirurgiske senge
63 48 41 00 

Under dit kontrolforløb 

Ambulatorium (Rygkirurgi)
63 48 41 05

Efter din sidste kontrol på Rygcenter Syddanmark skal du ved nye symptomer eller forværring ringe til din egen læge eller til lægevagten.

Inden din operation

Det er vigtigt, at du læser de informationer, du fik til din undersøgelse, og som står i dit indkaldelsesbrev eller den udleverede pjece, inden din operation.

Inden operationen bliver du indlagt på Rygkirurgiske senge. For at skabe mest mulig tryghed for dig som patient bestræber vi os på, at det er den samme person, der følger dig både før og efter din operation.

Du må gerne have en pårørende med, da det kan være rart med et ekstra par ører til at høre de informationer, du får ved indlæggelsen.

Din operation

En portør følger dig hen til operationsafsnittet, hvor en operationssygeplejerske og en narkosesygeplejerske tager imod dig.

På operationsstuen gør personalet dig klar til narkose og operation.

Find og læs pjecen for din operation.

Efter din operation

Efter operationen følger en portør dig over på opvågningsafsnittet. Her bliver du mødt af en sygeplejerske, som passer dig, til du kan komme tilbage til sengeafsnittet.

Dagen efter din operation undersøger en fysioterapeut dig, som vurderer din mobilitet og gangfunktion.

Hvornår du er klar til at komme hjem afhænger af, hvilken operation du har fået. Det præcise udskrivelsestidspunkt bliver aftalt i et samarbejde mellem dig, lægen, plejepersonalet og fysioterapeuten.

Inden du forlader sengeafsnittet, skal du have en samtale med en læge og plejepersonalet.

Du bliver også tilbudt at deltage i et fælles informationsmøde med fysioterapeuten, som blandt andet fortæller, hvad du kan forvente efter operationen i forhold til smerter og aktivitet.

Hvis du ønsker det, må du meget gerne have dine pårørende med.

Når du er hjemme igen

I tiden efter operationen handler det om at få en normal hverdag igen, hvor du tager hensyn til de begrænsninger, du må have.

Det er vigtigt, at du følger den aftale, du lavede med lægen og plejepersonalet til din udskrivningssamtale. Du kan også læse gode råd i den pjece, du fik udleveret.


Siden er sidst opdateret 04-07-2019.
Kontakt: Marianne Betzer Christensen og kursus4Sygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring