Dette er tekstversionen af Særligt for pårørende
Klik her for at komme til den grafiske version af Særligt for pårørende

Forside - Læs op - Sitemap


Særligt for pårørende


På grund af den aktuelle corona-situation gælder særlige regler for pårørende på sygehuset lige nu.

Læs her hvordan du skal forholde dig som pårørende i forhold til Covid 19.


Vi ønsker, at du som pårørende føler dig godt tilpas og velkommen på Sygehus Lillebælt.

Du er vigtig for den, der er indlagt, eller som har en aftale på sygehuset. Pårørende giver støtte og omsorg til patienterne, de er med til at huske informationer og stille spørgsmål. Samtidig er pårørende også vigtige kilder til information for os, når vi skal gøre det bedste for patienten – særligt med svækkede patienter. Hvad er vigtigt, hvordan klarer han/hun sig derhjemme, er der noget, vi skal være særligt opmærksomme på? Som pårørende er du den, der kender patienten bedst, og derfor er du også vigtig for os i behandling og pleje af patienten.


Pas på dig selv

Man kan også selv opleve at stå i en svær situation, når ens nærmeste er syg og har det dårligt. Man kan let føle sig alene med en stor udfordring, når en person, man måske før har lænet sig op ad, ikke kan det samme som før. Rollerne i familien eller i parforholdet kan skifte, og mange pårørende sætter egne behov til side for at hjælpe den syge. Hvis sygdommen er langvarig, kan det være en betydelig belastning.


5 gode råd til dig som pårørende


5 gode råd om pårørende til dig som er patient

Rådene er udarbejdet af Patient- og Pårørenderådet for Kolding Sygehus.


Her har vi samlet central information til dig som pårørende. Mangler du oplysninger eller hjælp, så hold dig ikke tilbage for at spørge medarbejderne.
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk