Dette er tekstversionen af Konflikt
Klik her for at komme til den grafiske version af Konflikt

Forside - Læs op - Sitemap


Konflikt


Information til patienter i forbindelse med sygepleje-strejken

Sygehus Lillebælt (Kolding Sygehus, Vejle Sygehus og Rygcenter Syddanmark i Middelfart og Sønderborg) bliver ramt på en række områder i forbindelse med den igangværende konflik.

Medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd har igangsat strejke på udvalgte afdelinger fra den 19. juni 2021.

Der er dog lavet aftale om nødberedskab, og det betyder, at alle akutfunktioner opretholdes, og at alle livs- og førlighedstruende behandlinger stadig udføres.

Herunder kan du finde svar på en række spørgsmål om, hvad en eventuel konflikt vil betyde for dig som patient. Situationen udvikler sig løbende, og det er derfor ikke alt, vi kan svare på lige nu, men vi opdaterer siden her løbende.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har en aftale på Sygehus Lillebælt?

Du skal ikke foretage dig noget. Hvis din tid til operation, undersøgelse, kontrol eller behandling bliver udsat, vil du blive kontaktet af sygehuset. Afdelingerne vil forsøge at ringe til dig, og der bliver også sendt et brev om udsættelse til din digitale postkasse (e-Boks). Vi opfordrer derfor til, at du holder øje med din digitale postkasse. Hvis du er undtaget fra digital post, vil du blive kontaktet på anden måde.


Hvilke afdelinger/afsnit er berørt?

Dansk Sygeplejeråd har udtaget følgende afdelinger/afsnit til konflikt:

Alle medlemmer af Dansk Sygeplejeråd på disse arbejdspladser:

 

 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har en aftale på Sygehus Lillebælt?

Du skal ikke foretage dig noget. Hvis din tid til operation, undersøgelse, kontrol eller behandling bliver udsat, vil du blive kontaktet af sygehuset. Afdelingerne vil forsøge at ringe til dig, og der bliver også sendt en besked om udsættelse til din digitale postkasse (e-Boks). Vi opfordrer derfor til, at du holder øje med din digitale postkasse. Hvis du er undtaget fra digital post, vil du blive kontaktet på anden måde.


Hvilke aftaler bliver ikke aflyst?

På Sygehus Lillebælt er der lavet aftale om nødberedskab. Derfor vil der fortsat være aftaler, kontroller og behandlinger, der gennemføres som normalt. Det drejer sig om aftaler, der er livsvigtige, uopsættelige og påkrævede for at undgå helbreds- eller varigt førlighedstruende følger. Det gælder eksempelvis indenfor kræftområdet. Også behandling og pleje af børn er undtaget.

 

Bliver kræftpatienter behandlet under en konflikt?

Ja. Kræftbehandlingsforløb bliver ikke berørt af konflikten, da de er omfattet af nødberedskabet.

 

Bliver udredning og kræftkontroller gennemført under en konflikt?

I udgangspunktet vil udredning, der vurderes til at være af kritisk karakter, blive gennemført. Det samme gælder kræftpakkeforløb.

Planlagte kontroller, der ikke vurderes kritiske, vil som udgangspunkt ikke blive gennemført.

 

Kommer jeg bag i køen, hvis min tid bliver flyttet på grund af konflikt?

Det kan vi desværre ikke svare på endnu, men så snart der er klarhed over spørgsmålet, vil svaret fremgå her.

 

Aflysning af kørsel

Hvis du har bestilt kørsel i forbindelse med dit besøg på sygehuset, skal du huske selv at afbestille din kørsel, hvis din aftale på sygehuset bliver udsat. Det gør du ved at ringe på telefon 70 11 31 11.

Hvem kan svare på spørgsmål om patientrettigheder?

Hvis du har spørgsmål til dine muligheder og rettigheder som patient, kan du henvende dig til Patientkontoret i Region Syddanmark.

Du kan finde åbningstiderne på Regions Syddanmarks hjemmeside: https://www.regionsyddanmark.dk/webmasterhandicap.asp?id=406195

Patientkontoret er dog også delvist omfattet af strejken, og da vi samtidig forventer stor travlhed, kan du med fordel kontakte kontoret via mail.

 

Når du sender personfølsomme oplysninger til Patientkontoret, anbefaler vi, at du benytter din digitale postkasse.

Skriv direkte til Patientkontoret fra din digitale postkasse

Du kan endvidere kontakte Patientkontoret på patientkontoret@rsyd.dk 

Gælder udredningsretten og behandlingsgarantien under en konflikt?

Det gør den som udgangspunkt, og du kan dermed have ret til eksempelvis at blive behandlet på et andet sygehus eller privathospital. Vi opfordrer dig til at kontakte enten Patientkontoret eller Regional visitation for at høre nærmere. Regional Visitation kan dog kun kontaktes pr. mail.
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk