Dette er tekstversionen af Fokus på pårørende
Klik her for at komme til den grafiske version af Fokus på pårørende

Forside - Læs op - Sitemap


Fokus på pårørende


Pårørende er vigtige for patienten og for personalet

Patient- og Pårørenderådet på Kolding Sygehus har igennem længere tid arbejdet med temaet ’pårørende’.
Fokus har været på pårørende som en kilde til viden om patienten, der kan være til hjælp for både patienten og sygehuset. Men vi har også set på, hvad pårørende har brug for, så man undgår selv at blive syg.
 

Som pårørende til en syg kan det være svært at følge med fra sidelinjen. Alle informationer til patienten går via patientens eBoks og sundhed.dk, og ofte har patienten måske slet ikke ressourcer til at følge med. Det kan føre til frustrationer og usikkerhed hos både patient og pårørende.


Få delt digitale adgange

Via et digitalt samtykke kan patienten give adgang til hans/hendes eBoks og sundhedsinformationer på sundhed.dk. Den pårørende modtager en sms, når der er ny post, og kan derfor løbende være opdateret.
På siden www.rsyd.dk/deltadgang kan patienter og pårørende finde vejledninger til, hvordan de kan give adgang til eBoks, sundhed.dk og regionens sundhedsapp Mit Sygehus.


Gode råd om og til pårørende

Patient- og Pårørenderådet har også udarbejdet gode råd om pårørende til såvel den pårørende som til patienten, med anbefalinger der skal hjælpe den pårørende med at bevare overblik og energi, og undgå selv at blive syg.
Endelig er der udformet nogle gode råd, som skal hjælpe personalet.

 
 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk