Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2015pilNyheder 1. kvartal 2015pilDorthe Crüger er indstillet som ny formand for Kræftens Bekæmpelse

Dorthe Crüger er indstillet som ny formand for Kræftens Bekæmpelse

Hovedbestyrelsen for Kræftens Bekæmpelse har indstillet lægelig direktør Dorthe Crüger til formand for organisationen. Hun er udset til at afløse Frede Olesen, som stopper som formand 1. juni, og den formelle beslutning træffes på Kræftens Bekæmpelses årsmøde i maj.

Af Charlotte Toft-Petersen & Tine Glindvad Polat, Sygehus Lillebælt kommunikation.

Bliver Dorthe Crüger valgt betyder det, at hun fra 1. juni i år skal kombinere sin rolle som direktør i Sygehus Lillebælt med tillægserhvervet som formand for Kræftens Bekæmpelse. Det er særligt Dorthes store arbejde for at se mennesket i patienten og at lade patienter og pårørende være udgangspunkt for måden Sygehus Lillebælt tilrettelægger og organiserer sig på, der har overbevist den samlede, enige hovedbestyrelse i Kræftens Bekæmpelse.

I denne sammenhæng handler det om kræftpatienter, men fokusset på patienten først gælder alle patienter i Sygehus Lillebælt. Dorthe Crüger understreger, at det er vigtigt, at der bliver sat handling bag ordene:

»Mit fokus bliver helt sikkert patientperspektivet. Det er meget vigtigt for mig, at kræftpatienter bliver behandlet som mennesker. Det er meget populært i medierne for tiden at tale om patientinddragelse og patienten som partner, men det skal ikke bare være skåltaler, det skal gøres til virkelighed,« siger hun.


 Dorthe Crüger

Glæde og stolthed på sygehuset


På Sygehus Lillebælt har det vakt glæde at Dorthe Crüger er indstillet til formandsposten i Kræftens Bekæmpelse:

”Vi ønsker Dorthe et stort tillykke med indstillingen til formandsposten i Kræftens Bekæmpelse. Det er en meget flot anerkendelse, og det er også godt for Sygehus Lillebælt. Det vidner om, at både direktionens, ledelsens og medarbejdernes måde at tænke patienter og pårørende ind på har vakt behørig genklang udadtil", siger sygeplejefaglig direktør på Sygehus Lillebælt Helle Adolfsen.

At Dorthe Crüger kommer til at dele sin tid mellem jobbet som lægelig direktør og tillidshvervet i Kræftens Bekæmpelse i København, er Helle Adolfsen helt parat til at håndtere.
- De to ting kan sagtens kombineres. Vi er en samlet direktion, som deler opgaverne mellem os og får tingene til at fungere, ligesom andre i samme funktion på posten tidligere har gjort. Det kan sagtens lade sig gøre, understreger sygeplejefaglig direktør Helle Adolfsen.


Siden er sidst opdateret 17-02-2015.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring