Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2015pilNyheder 2. kvartal 2015pilFuldt hus til makeup-kursus for kræftramte kvinder

Fuldt hus til makeup-kursus for kræftramte kvinder

En gang om måneden er der gratis makeup-kursus for kræftramte kvinder på Vejle Sygehus. Det er organisationen ”Look good feel better”, der står bag og donerer både makeup og cremer, men frivillige, der står for de gode råd.


Af Tine Glindvad Polat og Charlotte Dahl (foto) Sygehus Lillebælt kommunikation

Look Good Feel Better Karina sminker Jane
Frivillig makeup-konsulent Karina Knudsen lægger øjenskygge på Jane Nørgaard Dam, som er kommet fra Esbjerg for at deltage i makeup-kurset.

Denne tirsdag i maj er der mødt 12 kvinder op i Onkologisk Afdelings mødelokale på Vejle Sygehus. De sidder rundt om et langt bord dybt koncentreret om at tegne de perfekte øjenbryn. Der er solsikker på bordene, kaffe og småkager og et bugnende udvalg af skønhedsprodukter i alle afskygninger. Ved hver plads står der også et parykstativ, hvor de kræftramte kvinders parykker holder pause i de to timer, hvor de træder ind i et frirum af velvære, hygge og kvindelighed med stort K.

De to frivillige makeup-konsulenter er gamle kendinge fra Vejles skønhedsverden – Karina Knudsen drev i en menneskealder Parfumeri Karina i Søndergade og siden kom hun til Matas og Jette Boesen har været i Matas i en lang årrække, hvor de to blev kolleger.

- Vi bliver helt høje af at være her og det er så givende, at se, hvor glade kvinderne går herfra, siger Karina Knudsen og Jette Boesen.


Undgå farstriber på kinderne

Mens penslerne flittigt bliver brugt til at lægge øjenskygge og tegne perfekte læber, går snakken kvinderne imellem. Om hvor lang tid de skal bruge på at blive klar til fest på lørdag, men også om behandling og medicin.

Karina Knudsen får med sine rappe replikker latteren til at bølge i rummet, når hun bønfalder kvinderne om, at lade være med at lave fartstriber med rougen på kinderne, men bruge cirklende bevægelser, som når man rører i en gryde. Læbestiften er et kapitel for sig, og her skal der ikke spares, men alt med måde.

- Kan I huske Tutta Rosenberg – det var lige i overkanten, griner Karina Knudsen.

Look Good Feel Better Lisbeth sminker sig
Lisbeth Lindballe kalder makeup-kurset en optur midt i alt det svære.

 

Look Good Feel Better Jane griner

 

Vi går herfra som stjerner

”Look Good, feel better” kurserne har været et tilbud til kræftramte kvinder på Vejle Sygehus i 10 år. Der er fuldt booket hver gang, og der kommer også kvinder fra andre dele af landet. Denne tirsdag er der et par stykker, som har taget turen fra Esbjerg. Den ene er Jane Nørgaard Dam, som er glad for at få nogle gode fifs til at fremhæve sine gode sider.
- Det er hyggeligt, afslappet og humoristisk, og vi går herfra som stjerner, siger Jane Nørgaard Dam.
Ligesom Jane Nørgaard Dam har Lisbeth Lindballe også hørt om makeup-kurset fra én af sine medpatienter, som hun går til ”Krop & Kræft” med.
- Det har været helt fantastisk. Det er en optur midt i det svære og trælse, siger Lisbeth Lindballe, inden hun siger varmt tak til de to frivillige makeup-guruer og går smilende ud af døren.

Look Good Feel Better Parykker holder pause


Siden er sidst opdateret 19-05-2015.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring