Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Ny kvindelig chef på afdelingen for kvinder

Annemette Lykkebo tiltrådte den 1. juni som ny ledende overlæge på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling i Kolding. Hun er et kendt ansigt på Kolding Sygehus, hvor hun har været siden 1997 i forskellige specialer.

Siden 2009 har hun været overlæge på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling, som hun mener helt mundret burde hedde ”Afdelingen for kvindesygdomme og fødsler”.


Annemette Lykkebo

Annemette Lykkebo er dybt dedikeret til sit speciale, som har givet hende mange kasketter at skifte mellem. Hun har i mange år været medlem af Undervisningsudvalget i Dansk Selskab for Gynækologi og Obstetrik, DSOG, formand for det regionale uddannelsesråd, formand for ansættelsesudvalget til hoveduddannelse, været fællestillidsmand for yngre læger på Kolding Sygehus, været en del af  Sundhedsstyrelsens inspektørordning og været med til at stifte Dansk Vulvaselskab, og i 2009 var hun også med til at starte Vulvaklinikken på Kolding Sygehus.

Det er kendetegnende for hendes lægegerning, at hun har været dedikeret til og har set det som en stor udfordring at hjælpe de kvinder, som er svære at hjælpe. Både de kvinder, som har vulvalidelser og inkontinens, hvor der ofte er tale om langvarige problemer, som påvirker patienterne både fysisk og psykisk.

- Vi ved, at de her kvinder, bliver ramt på mange områder, og at deres problem er forringende for deres livskvalitet  - nogle ender sågar med en depression. Det er et stort privilegium i vores fag, at vi har mulighed for at videreudvikle os, og at man kan bidrage til at gå nye veje. Det driver mig, når jeg kan mærke, at jeg gør en forskel, og jeg er meget stolt af, at vores Vulvaklinik tiltrækker patienter helt fra Sjælland og Nordjylland, og nu er den klinik i landet med flest vulvapatienter om året, fortæller Annemette Lykkebo.

Landskendt kønslæbe-opmålingsstudie

Hun er heller ikke bange for, at slå sine holdninger fast, som da hendes kønslæbe-opmålingsstudie blev nyhedsstof i alle landets medier for et par år siden. Studiet er et resultat af at et stigende antal kvinder, bliver henvist til afdelingen med henblik på reduktion af deres kønslæber.

- Det er egentligt et meget simpelt studie, men direkte anvendeligt, og så taler det direkte til patienterne. Jeg går ind for, at kvinderne skal informeres, så de kan træffe deres beslutning om en operation på et så solidt og informeret grundlag som muligt. Hvis deres bekymring og årsag til at ønske en operation er, at de synes, de ser unormale ud, så synes jeg, at vi som læger har pligt til at fortælle dem, om de er normale eller ikke normale i vore øjne, understreger Annemette Lykkebo.

Landets bedste fødeafdeling

I sit nye job skal 46-årige Annemette Lykkebo vænne sig til, at komme længere væk fra patienterne og tættere på alle de strategiske, økonomiske og driftsmæssige opgaver, som det kræver at være ledende overlæge for en stor afdeling med 220 ansatte. Men hun sprudler af idéer, ambitioner og visioner for sin afdeling.

- Vi skal være landets bedste fødeafdeling. Vi leverer rigtig god kvalitet, men det kan blive endnu bedre. Jeg glæder mig til, at få sat i system, at vi skal udnytte vores potentiale bedre ved at skabe plads til interesse-fora, hvor vi kan dyrke tværfaglig stimulering og udvikle os. Vores jordemødre og sygeplejersker skal være med til at sætte nye skibe i søen, fx ved nye forskningsprojekter. Jeg tror på, at det skaber større arbejdsglæde, når man har indflydelse på sin egen dagligdag, siger Annemette Lykkebo.

Annemette Lykkebo er 46 år. Hun er bosat i Kolding med sin mand, Kristian og har to sønner på 20 og 16 år. 


Siden er sidst opdateret 04-06-2015.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring