Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2015pilNyheder 3. kvartal 2015pilRøntgen i Vejle har udtænkt og designet egen lift

Røntgen i Vejle har udtænkt og designet egen lift

Røntgenafdelingen i Vejle har fået udviklet og specialkonstrueret en lift, som patienterne bliver hejst op i, så personalet på en ergonomisk forsvarlig måde, kan lave de bedste røntgenbilleder.


Af Tine Glindvad Polat, Sygehus Lillebælt kommunikation.


Et tilfældigt møde mellem specialeansvarlig radiograf Jens Thagaard og patient Jan Isaksen har resulteret i et innovativt samarbejde. Røntgenafdelingen i Vejle har fået udviklet og specialkonstrueret en lift, som patienterne bliver hejst op i, så personalet på en ergonomisk forsvarlig måde, kan lave de bedste røntgenbilleder.

Ny lift røntgen
Holdet bag den nye lift er Jan Isacsson fra firmaet Handy, specialeansvarlig radiograf Jens Thagaard, rumansvarlige radiografer Kirsten Bötzau, Jan Gråbøl og Martin Eilman.


Det er typisk ved scanninger af knæ at det er vigtigt at personalet har ordentlige arbejdsforhold, så de ikke skal kravle rundt nede på gulvet for at indstille apparaturet.
Jens Thagaard havde kig på en amerikansk produceret lift, som dog kun kunne løfte 25 centimeter over gulvet, og ikke de 60 centimeter som han ønskede sig.
Selve løfteaggregatet havde Jens Thagaard fundet en leverandør til, men resten manglede.


- Helt tilfældigt faldt jeg i snak med én af vores patienter, Jan Isacsson, som viste sig at arbejde i firmaet Handy, der er specialiseret i at producere både hospitalsudstyr og løfteudstyr. Jan er selv sclerosepatient og kørestolsbruger, og havde en særlig god forståelse for, hvorfor det var vigtigt for os at få en lift, som lever op til alle sikkerhedskrav, fortæller Jens Thagaard.


Personalet har udviklet prototypen


Han viser med stor begejstring og entusiasme prototypen frem, som allerede er taget i brug i ét af røntgenrummene  i Vejle. Liften kan løfte både almindelige og bariatriske patienter op til 250 kilo.
Det har taget godt et halvt år at udvikle prototypen på den nye lift, som Jens Thagaard og hans andre rumansvarlige radiografkolleger har stået for at tegne i tæt samarbejde med firmaet. Planen er at købe fem lifte, som kommer til at koste 40.000 kroner pr. styk.


- Vi skal tænke på alt, når vi designer og indretter et røntgenrum. Når vi forbedrer arbejdsforholdende for personalet, så de kan lave nogle helt præcise projektioner, så kan vi arbejde hurtigere og nå flere patienter om dagen, forklarer Jens Thagaard.
 


Siden er sidst opdateret 22-09-2015.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring