Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Den store sengebygningskabale bliver lagt

Tilblivelsen af den nye markante sengebygning på Kolding Sygehus er nu så langt, at afdelingerne er gået i gang med at lægge planer for, hvem der skal være naboer, under- og overboer. Samtidig skal der nytænkes i forhold til at forebygge flaskehalse. Her er en udskrivningslounge, et perioperativt afsnit og et dagshospital nogle af de nye løsningsforslag.

Af Tine Glindvad Polat, Sygehus Lillebælt kommunikation.

Der er 211 sengepladser i den nye sengebygning på Kolding Sygehus. De skal fordeles på de seks nye etager på den mest optimale måde.
Fredag d. 11. september var alle afdelingsledelserne fra de kliniske afdelinger, service- og teknisk Afdeling og direktionen samlet til et par timers intenst planlægningsmøde. De gik helt konkret til værks med post-it sedler i forskellige farver, som indikerede et vist antal senge og en afdeling hver.
I løbet af en time tegnede der sig et billede af, hvordan indretningen i grove træk kunne komme til at se ud.

Se video om fordelingen af plads i den nye sengebygning, artiklen forsættes under videoen:

Beboere i sengebygningen

De afdelinger, som skal bo i sengebygningen er Medicinsk-, Ortopædkirurgisk-, Neurologisk-, Organkirurgisk-, Karkirurgisk- og Otologisk afdeling. Efter mødet d. 11. september var der enighed om, at terapi- og operationskrævende patienter så vidt muligt placeres i nordenden af sengebygningen og at afdelingerne holdes samlet i horisontale driftsenheder.

På mødet blev tanken om, at sengene som udgangspunkt placeres på fire etager, og plan 5 holdes fri til daghospital og buffersenge også luftet, og administrerende direktør Dorthe Crüger sagde:
- Vil gerne udfordre jer på, at turde tro på, at vi kan være på fire etager inklusiv buffer med de nye muligheder der er.

Daghospital og udskrivningslounge til kortere indlæggelser

Afdelingsledelserne blev sendt hjem efter mødet med en hjemmeopgave. Nemlig at overveje hvilke patienter, der kunne kandidere til behandlingsforløb i daghospitalet, hvilke patienter der kan behandles helt eller delvist i et perioperativt afsnit (tiden fra indlæggelse til udskrivelse efter operation) og hvad der kræves af en udskrivningslounge for at det bidrager til kortere indlæggelser.
Deadline for tilbagemelding er den 25. september og den endelige indretning falder forhåbentlig på plads efter næste matrikelmøde den 1. oktober.


Siden er sidst opdateret 22-09-2015.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring