Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2015pilNyheder 4. kvartal 2015pilAngela Coulter er ny adjungeret professor i patientinddragelse

Angela Coulter er ny adjungeret professor i patientinddragelse

Den internationalt anerkendte forsker Angela Coulter er udnævnt til adjungeret professor ved Center for Fælles Beslutningstagning, Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning ved Syddansk Universitet.

Af Sanne Safarkhanlou, Sygehus Lillebælt kommunikation.

Det er ét af de helt store navne indenfor patientinddragelse, som Center for Fælles Beslutningstagning, Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning ved Syddansk Universitet netop har udnævnt som adjungeret professor.

Angela Coulter, der står bag hundredvis af internationalt anerkendte artikler og rapporter samt adskillige bøger om emnet, har sagt ja til at indgå i centrets advisory board, der er centrets rådgivende organ: 
 

Angela Coulter

- Angela Coulter er én af dem, der ved mest om patientinddragelse i verden, og hun kan hjælpe os med og at få det rette perspektiv og retning i vores bestræbelser på at blive endnu bedre til at tage fælles beslutninger sammen med vores patienter og pårørende, siger Karina Dahl Steffensen, som leder det nyligt oprettede Center for Fælles Beslutningstagning på Sygehus Lillebælt.

Centrets navn udspringer af det engelske begreb ”shared decision making”, som går ud på at klæde kræftpatienter bedre på igennem hele deres sygdomsforløb. Det er ikke et fysisk sted, men et virtuelt center, en samling af kompetencer, som både er patient- og kliniknært, og som også via forskningsprojekter skal finde ud af, om de redskaber, der bliver sat i værk, rent faktisk gør en forskel.  Og Angela Coulter bidrager gerne:

- Sygehus Lillebælt arbejder på at sikre, at alle patienter har mulighed for at deltage i beslutninger om deres pleje og til at forske i, hvordan man bedst opnå dette. Jeg håber, at jeg er i stand til at støtte dem, mens de arbejder hen mod dette prisværdige mål, siger Angela Coulter.


Angela Coulter som medvejleder til Ph.d.studerende

Aftalen er, at Angela Coulter vil besøge Center for Fælles Beslutningstagning 1-2 gange om året med henblik på at diskutere forskellige projekter og videnskabelige fremgangsmåder. Titlen adjungeret professor tildeles personer med særlige forskningsmæssige kvalifikationer:

- Vi kan næsten ikke få armene ned over, at hun har sagt ja til at blive adjungeret professor ved Sygehus Lillebælt og Syddansk Universitet. Udover at sidde i vores advisory board bliver hun også medvejleder på to Ph.D-projekter, som vi snart sætter i søen, siger Karina Dahl Steffensen.


Angela Coulter har siden 2011 været Senior Research Scientist på Nuffield Department of Population Health, Oxford Universitet.  Siden 2009 har hun fungeret som Director of Global Initiatives på Informed Medical Decisions Foundation.

Angela Coulter har udgivet mere end 300 artikler og rapporter og skrevet flere bøger, blandt andet Engaging patients in healthcare, The Autonomous Patient, The European Patient of The Future, The Global Challenge of Healthcare Rationing.

- Patientinddragelse er både en praktisk aktivitet, der direkte understøtter behandling og undersøgelse, men er også et væsentligt interesseområde for sundhedsvidenskabelig forskning. Gennem forskning kan vi afdække fordele og ulemper og nytteværdi af patientinddragelse. Ved Syddansk Universitet er der over de seneste-tre-fire år taget flere initiativer til forskning og udvikling indenfor patientperspektiver og –inddragelse. Med udnævnelsen af Angela Coulter til professor med forankring ved såvel Sygehus Lillebælt som ved Institut for Regional Sundhedsforskning understøttes denne udvikling, siger professor Mogens Hørder, Enheden for Brugerperspektiver, Syddansk Universitet.

Adjungeret professor er en titel, der tildeles personer med særlige forskningsmæssige kvalifikationer, og processen frem mod Angela Coulters udnævnelse som adjungeret professor har været undervejs siden december 2014.

I starten af 2016 holder Angela Coulter en tiltrædelsesforelæsning.
 


Siden er sidst opdateret 06-10-2015.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring