Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2015pilNyheder 4. kvartal 2015pilSLBs direktør Dorthe Crüger kåret som Årets Leder 2015

SLBs direktør Dorthe Crüger kåret som Årets Leder 2015

Sygehus Lillebælts administrerende direktør og formand for Kræftens Bekæmpelse, Dorthe Crüger, er kåret som Årets Leder 2015.

Dorthe Crüger modtog i torsdags d. 19. november Danmarks fornemste lederpris, som blev overrakt af formanden for Lederne Svend Askær på Ledelsens Dag i København.

Til grund for nomineringen ligger blandt andet, at hun i en tid, hvor der er meget negativ fokus på de danske hospitaler og den oplevelse, man får som patient, arbejder målrettet for at sætte patienten først og give dem og deres pårørende den bedste behandling. Det var en meget stolt og beæret sygehusdirektør, der modtog prisen, som den 14. i rækken.

- Dét at blive kåret som årets leder, er meget overvældende og uventet. Men det er også en stor anerkendelse af, at dét vi kan på vores sygehus, og dét vi arbejder for – at sætte patienten først og være patienternes sygehus – det er det rigtige, siger Dorthe Crüger.

Se videoportræt af Dorthe Crüger:

Meget at være stolte af

 Dorthe Crüger Årets Leder 2015
En stolt og glad Dorthe Crüger ved kåringen til Årets Leder 2015 flankeret af formanden for Lederne Svend Askær.

Sygehus Lillebælts drøm er, at sygehuset i højere grad bliver patienternes. De skal ikke opleve deres indlæggelse eller behandling, som om de er ’et nummer i rækken’. Hvert enkelt menneske skal have den behandling, som passer til dem. At drømmen ikke bare bliver taget frem ved skåltaler, viser de årlige patienttilfredshedsundersøgelser, som ligger helt i top, og der er meget at være stolte af. Men det betyder ikke, at man kan hvile på laurbærrene. Dorthe Crüger og hendes kolleger i direktionen vil sætte barren endnu højere.

- Jeg er leder fordi det giver mig mulighed for at have indflydelse på at gøre tingene endnu bedre i de organisationer, som jeg er en del af. Jeg ønsker at lede medarbejderne, så vi alle sammen drømmer den samme drøm og har den samme passion og udlever den i stort og småt, siger Dorthe Crüger.

Dorthe Crüger træder ind i en ærefuld række af prismodtagere, som blandt andre tæller A.P. Møller-Mærsks koncernchef Nils Smedegaard Andersen, Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp, skolededer Lise Egholm fra Rådmandsgades Skole og ”Lakridskongen” Johan Bülow.

De øvrige kandidater til at blive Årets Leder 2015 var Brittt Meelby Jensen, administrerende direktør for Zealand Pharma A/S, administrerende direktør Morten Hübbe fra forsikringsselskabet Tryg, Mette Lykke, som er medstifter af trænings- og motionsapp’en Endomondo, og Jimmy Maymann, der er topchef hos den amerikanske mediegigant AOL.


Siden er sidst opdateret 24-11-2015.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring