Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2016pilNyheder 2. kvartal 2016pilNy adjungeret professor i neurologi Brian Weinshenker er en stor gevinst for Vejle Sygehus

Ny adjungeret professor i neurologi Brian Weinshenker er en stor gevinst for Vejle Sygehus

Center for Neurologisk Forskning på Sygehus Lillebælt, Vejle har sammen med Institut for Regional Sundhedsforskning fået tilknyttet professor Brian Weinshenker, M.D., på Mayo Clinic, Minnesota, USA som adjungeret professor.

 

Professor Brian Weinshenker

Den 60-årige professor er i forvejen ansat som professor ved Neurologisk afdeling på Mayo Clinic i Minnesota, hvor han især har markeret sig indenfor klinisk forskning i sygdomme i centralnervesystemet som dissemineret sklerose og neuromyelitis optica, som på dansk kaldes synsnerve/rygmarvsbetændelse.

Han har haft stor indflydelse på de diagnostiske kriterier på begge disse sygdomme. Han er forfatter til 162 peer-reviewed artikler, 55 anmeldelser, 26 bøger kapitler. Han har modtaget flere større forskningsbevillinger og er på redaktionen af flere tidsskrifter, herunder Neurology. Hans totale antal citater er ca. 19.000, og interessen for hans publikationer er stadig stigende. Samtidig kører han et fuldt klinisk program på Mayo Clinic og ser dagligt patienter.

Det er også indenfor det felt at Center for Neurologisk Forskning på Sygehus Lillebælt ser frem til det nye samarbejde. Brian Weinshenker er særdeles velkvalificeret til et adjungeret professorat, hvor han vil kunne bidrage væsentligt til at styrke forskningen indenfor området.

- Det er en stor ære for os, at en kapacitet som Dr. Weinshenker har sagt ja til at blive adjungeret professor hos os. Vi er især interesserede i dissemineret sklerose og s neuromyelitis optica (synsnerve/rygmarvsbetændelse). Dette felt er klart sammenfaldende med Dr. Weinshenkers interesser, og han vil være i stand til at gøre os klogere og samarbejde med os på dette område, siger lektor, overlæge på Neurologisk Afdeling, Nasrin Asgari, som også er leder af Center for Neurologisk Forskning.


Imponeret af Mayo Clinic


Nasrin Asgari har besøgt Mayo Clinic flere gange, og hver gang har den videnskabelige og kliniske professionalisme imponeret hende.

- Vi forventer, at samarbejdet kommer til at styrke vores bånd til Mayo Clinic, og vil give mulighed for, at vi kan sende unge forskere på studiebesøg derovre, siger Nasrin Asgari.

Også det kliniske arbejde på Sygehus Lillebælt kan blive løftet ved den nye udnævnelse af Brian Weinshenker som adjungeret professor.

- Både branding- og rekrutteringsmæssigt er det rigtig godt for vores afdeling. Det er dejligt at vi kan tiltrække dygtige, spændende folk til Sygehus Lillebælt og vi glæder os meget til samarbejdet, siger ledende overlæge på Neurologisk Afdeling, Claus Madsen.
 


Siden er sidst opdateret 13-04-2016.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring