Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2016pilNyheder 2. kvartal 2016pilVejle Sygehus er det første danske sygehus med international kræft-akkreditering

Vejle Sygehus er det første danske sygehus med international kræft-akkreditering

Vejle Sygehus - Patienternes Kræftsygehus er som det første sygehus i Danmark blevet akkrediteret som "Clinical Cancer Centre" af den europæiske organisation OECI - Organisation of European Cancer Institutes.

Dermed har Vejle Sygehus nu på internationalt plan fået et blåt stempel, der gives til kræftsygehuse med et højt kvalitets- og forskningsniveau. En anerkendelse, som uden for landets grænser bl.a. er givet til Cambridge Cancer Centre og Netherlands Cancer Institute.

Akkrediteringen bygger på en grundig undersøgelse af Vejle Sygehus’ kræftbehandling og kræftforskning. OECI havde sidst i januar 2016 fire observatører udsendt til sygehuset, hvor de bl.a. interviewede medarbejdere og patienter på de afdelinger, som behandler kræftpatienter.

I sin vurdering af kræftbehandlingen fremhæver OECI især, at der på sygehuset er et meget velfungerende samarbejde mellem forskellige afdelinger og fagfolk samt en stærk kvalitetskultur. Desuden lægger vurderingen vægt på, at sygehuset har et tydeligt fokus på patientens behov og prioriterer det at danne partnerskab med patienterne højt – det vidner bl.a. etableringen af Center for Fælles Beslutningstagning samt sygehusets patient- og pårørenderåd om. OECI fremhæver også, at der gennem et tæt samarbejde med Syddansk Universitet er skabt et innovativt forskningsmiljø med høj ekspertise inden for kræftområdet.

Alt sammen er det med til at give sygehusets patienter et sammenhængende patientforløb på et niveau, som er et internationalt kræftsygehus værdigt.

Akkrediteringsbeviset bliver officielt overrakt til Vejle Sygehus på OECIs generalforsamling i Brussel i juni.

Sept.2013 Vejle Sygehus

 


Siden er sidst opdateret 24-05-2016.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring