Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Jeg elsker sygeplejersker

Geo - Nyhedsbrev SLB

 

 

Standupkomikeren Geo gav godt 350 sygeplejersker fra Sygehus Lillebælt noget at tænke over, da han på årets sygeplejesymposium hudløst ærligt og ustyrlig morsomt fortalte om sine oplevelser som kræftpatient.

 

 

Af Trine Vu, foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt

 

”Jeg er så flov over det hele og lister hen til skranken og mumler noget til sygeplejersken på den anden side, hvorefter hun af sine lungers fulde kraft råber: Nå, du skal ind og onanere, det er derovre….”

 

Geo – alias Christian Geo Heltbo - krænger kroppen en kvart omgang ved tanken om den ydmygende situation.

 

I dag er der ikke meget blufærdighed tilbage i ham. Standup’eren giver den hele armen, og de godt 350 sygeplejersker i salen på Vingstedcenteret kvitterer med høje grin og trillende tårer.

 

Måske rammer han et ømt punkt, når han fortæller, hvordan han ikke engang selv har fattet diagnosen testiscancer, inden en effektiv sygeplejerske oplyser ham om, at hvis han skal gøre sig håb om at få flere børn, skal han straks sikre sin sæd – og kan han levere en portion nu den 13., for så kan han jo ligeså godt få det ordnet….

 

Standup’eren har været dér, hvor livet gør allermest ondt, og han sparer ikke på detaljerne, men tager sygeplejerskerne med hele vejen – fra den første undersøgelse, hvor han helt seriøst troede, at han skulle spændes nøgen fast til en båre og møde en mand i rumudstyr, og ikke forstod, hvad lægen sagde, da han stillede diagnosen – til han på den anden side endelig bliver erklæret rask og tænker: Hvad så nu?

 

Det er god underholdning. Men det er samtidig en barsk virkelighed, som kræftpatienten Geo oplevede i sundhedsvæsenet.

 

”Tænk at han kan få sagt noget så alvorligt på en måde, så vi alle sammen sidder og griner samtidig med, at vi græder lidt i hjertet.  Efter sådan en opsang har man virkelig lyst til at gå ud og gøre endnu mere forskel som sygeplejerske”, sagde Helen Brun, kvalitetskoordinator på Medicinsk Afdeling i Vejle efter symposiet.

 

Temaet på årets symposium var ’excellent sygepleje’, og faktisk var Geos optræden i høj grad også en hyldest til den gode sygeplejerske.

 

”Det kan godt være, at I er gode sygeplejersker, men jeg havde altså den allerbedste. Annemette. Hun var fantastisk. Hun smilede alle tre måneder. Da jeg havde det allerværst efter en omgang kemo, sagde hun: Hvor er det dejligt at se, at kemoen bider på dig. Da vores datter troede, at hun kunne blive smittet, sagde Annemette: Inddrag hende. Tag hende med til næste kemo. Og Effie kom med og fik lov at køre sengen op og ned i timevis, mens jeg blev mere og mere søsyg. Men det virkede. Annemette var fantastisk.”

 

Temaet på årets sygeplejesymposium var ’excellent sygepleje’, og medarrangør Hanne Irene Jensen, der er forskningslektor på de anæstesiologiske afdelinger i Vejle og Kolding, siger:

 

”Én ting er, hvad vi selv synes er excellent sygepleje, men det afgørende er jo, hvad patienterne synes – og det kan Geo fortælle os på en måde, så vi lytter.”

 

Og standup’eren bekræfter, at der bliver lyttet:

”Det er anderledes at optræde for fagfolk. De griner på nogle andre steder i showet end et almindeligt publikum. De stiller også nogle andre spørgsmål. Men det fede er jo, når de bagefter går hjem og ændrer noget på sygehuset, fordi de bliver opmærksomme på, hvordan vi som patienter oplever deres virkelighed. På Rigshospitalets fertilitetsklinik ændrede de  proceduren, efter at jeg havde fortalt, hvor ydmygende det føltes at stå dér i køen med en flok unge soldater, der bare skulle score kassen på at donere sæd, og som syntes det var så sjovt, at jeg også skulle ind og onanere i en kop… Årh se, der er Geo, han skal også …. ”

 

Nogle ting skal sygeplejerskerne ifølge Geo dog ikke lave om på:

”Bliv ved med at lytte og bliv ved med at nusse mig på kinden, når jeg ligger og raller”, lød et af hans gode råd til sygeplejerskerne, og så tilføjede han:

 

”Jeg elsker sygeplejersker.”

 

Geo - SLB Nyhedsbrev

Siden er sidst opdateret 24-05-2016.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring