Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2016pilNyheder 2. kvartal 2016pilPatienternes Akutsygehus i Kolding får sit eget patient- og pårørenderåd

Patienternes Akutsygehus i Kolding får sit eget patient- og pårørenderåd

Patient- og pårørenderåd SLB Nyhedsbrev

 

12 patienter og pårørende bliver fremover taget med på råd i store og små spørgsmål, der gælder hverdagen på akutsygehuset i Kolding. Er du selv patient- eller pårørende kan du stadig nå at melde dig.

 

Af Trine Vu, Kommunikation, Sygehus Lillebælt

 

Hvordan kan vi hjælpe patienterne med at huske den mundtlige information, de får på sygehuset? Er apps løsningen på alle problemer? Er det nemt at finde vej på sygehuset?

 

Sådan kunne nogle af spørgsmålene lyde, når det nye Patient- og Pårørenderåd for akutsygehuset i Kolding i næste måned træder sammen til sit første møde. Det kan også være, at dagsordenen bliver en helt anden, hvis nogle af deltagerne har en god idé med (til mødet).

 

”Patienter og pårørende ser på sygehuset med andre øjne end personalet, og derfor er deres mening om, hvordan vi gør tingene bedst utrolig værdifuld for os. Ved at spørge patienterne og de pårørende selv kan vi sikre dem en bedre oplevelse på vores sygehus – og vi ved også, at kvaliteten af behandlingen stiger, når vi tager patienter og pårørende med på råd”, siger chefkonsulent Mette Vejstrup fra HR-Afdelingen på Sygehus Lillebælt.

 

Hun har været med til at etablere det tilsvarende råd for Patienternes Kræftsygehus i Vejle, og oplever nu, hvordan ideen breder sig som ringe i vandet. Blandt andet har Onkologisk Afdeling på Rigshospitalet brugt Sygehus Lillebælts patient- og pårørenderåd som model for etableringen af et tilsvarende råd i København, og Psykiatrisk Afdeling i Odense har holdt de første møder efter samme model. ”I det hele taget oplever vi stor interesse fra andre sygehuse, som også gerne vil have et forum, hvor de spørge dem til råds, som det hele handler om”, tilføjer hun. 

 

Nu gælder det Patienternes Akutsygehus i Kolding – og hvis du selv er patient eller pårørende eller har du været det inden for de seneste tre år, kan du stadig nå at melde dig på banen.  

 

Det nye råd holder sit første møde i juni 2016, og medlemmerne mødes ca. en gang hver anden måned. Inklusive forberedelse skal man regne med at bruge omkring tre timer om måneden på rådsarbejdet.

 

Yderligere info og ansøgningsskema finder du i folderen på linket her:

www.sygehuslillebaelt.dk/wm483940

 

 


Siden er sidst opdateret 03-06-2016.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring