Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

H.K.H. Kronprinsen indvier Kolding Sygehus

Den 24. november 2016 står det nye Kolding Sygehus – patienternes akutsygehus – klar til indvielse. H.K.H. Kronprinsen har sagt ja til at foretage den officielle indvielse. Kolding Sygehus er denne dag i drift, ligesom sygehuset har været alle dage i de seks år, byggeriet har stået på.

 

Ny hovedindgang Kolding Sygehus

Den nye hovedindgang på Kolding Sygehus er i brug. Den 24. november er den dog reserveret til officiel indvielse med kongelig deltagelse.

 

Af Kir Klysner. Foto Charlotte Dahl.

 

Den 24. november 2016 foretages den officielle indvielse af det nye Kolding Sygehus – patienternes akutsygehus. Og Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik har sagt ja til at deltage og forestå indvielsen, der kommer efter seks års byggeri.
 

”Det er med stor glæde og forventning, at vi ser frem til indvielsen af Kolding Sygehus med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen. Kolding Sygehus er Trekantsområdets nye store akutsygehus og med det færdige resultat har borgerne fået et moderne sygehus i absolut topklasse, som vi er meget stolte af, ” siger regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V).


Mange etaper i byggeriet 
Det første spadestik til byggeriet blev taget tilbage i 2010, og det nye Kolding Sygehus er blevet til i flere etaper. I den første etape blev det nye Mor-Barn Center indviet. Her er alle aktiviteter for forældre og børn samlet, og H.K.H. Kronprinsesse Mary deltog i indvielsen i marts 2012.

I 2015 blev den Fælles Akutmodtagelse taget i brug med specialbemanding døgnet rundt. Og i september 2016 blev den første afdeling og patient flyttet til den nye seksetagers høje sengebygning. Flere afdelinger og patienter fulgte hurtigt efter.

Patienten er æresgæst
”På Kolding Sygehus er patienten æresgæst, og vi glæder os til at tage det hele i brug sammen med vores patienter, pårørende og medarbejdere. Der har været et helt unikt samarbejde mellem afdelingerne på sygehuset for at komme i mål med byggeriet og de over 100 flytninger og rokader, som det har medført,” siger sygehusdirektør på Sygehus Lillebælt, Dorthe Crüger

”Man skal huske på, at sygehuset faktisk har været i fuld drift hele vejen igennem byggeriet, men både medarbejdere og patienter og pårørende har vist stor forståelse for, at der har været byggerod og larm på gangene. Det er vi meget taknemmelige for, og nu kan vi endelig byde vores æresgæster rigtigt velkomne - det glæder vi os til,” siger Dorthe Crüger. 

Kolding Sygehus, som er en del af Sygehus Lillebælt, er også på indvielsesdagen i fuld drift, hvilket betyder, at der både vil være indlagte patienter på afdelingerne og sædvanlig mulighed for at komme til ambulatorierne for at blive undersøgt.


Hans Kongelige Højhed Kronprinsen ankommer til indvielsen den 24. november 2016 klokken 11.00. Efter den officielle indvielse skal Kronprinsen blandt andet se, hvordan man på sygehuset tager imod traumepatienter. Der er samtidig reception for de 200 særligt inviterede gæster.

Den officielle indvielse foregår i den nye hovedindgang. Patienter skal fra morgenstunden og frem til klokken 13.00 bruge den gamle hovedindgang.  Hvis borgere ønsker at følge H.K.H. Kronprins Frederiks ankomst, kan dette ske på parkerings- og ankomstpladsen foran den nye hovedindgang.

Fakta
• Indvielsen af det nye Kolding Sygehus foregår den 24. november 2016 klokken 11.00.
• Hovedindgangen er denne dag reserveret til den officielle indvielse fra morgenstunden og frem til 13.00. Patienter og pårørende skal bruge den gamle hovedindgang.
• Kolding Sygehus er Trekantområdets nye store akutsygehus med et optageområde på 300.000 indbyggere. 
• Kolding Sygehus er blevet end tredjedel større. 27.965 eksisterende kvadratmeter er blevet ombygget, mens der er bygget 33.500 nye kvadratmeter til. 
• Der er etableret en helikopterlandingsplads.
• Den nye sengebygning er 26 meter høj – og når op i 9 etagers højde. Her er der udsigt over byen og Kolding Fjord. I bygningen er der 202 sengepladser, hvor patienterne har enestuer med eget toilet og bad. Den huser også et daghospital. Sengebygningen vejer 30.000 tons, så der er lagt et godt fundament med godt 200 pæle.


Siden er sidst opdateret 20-01-2017.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring