Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Vi tager alt det gode fra Fredericia med os

De sidste afdelinger er flyttet fra Fredericia Sygehus til Vejle og Kolding Sygehuse, og regionen har officielt overdraget nøglen til Fredericia Kommune. Et kapitel er slut, men medarbejderne lover deres patienter og hinanden: ”Vi tager alt det gode fra Fredericia Sygehus med os.”

 

Af Trine Vu & Charlotte Dahl

 

Fredericia Sygehus_flytningen_1

 

Fredericia_Sygehus_flytning_2_Charlotte_Dahl

 

Flyttebilerne har kørt i pendulfart den seneste tid, og medarbejderne på Fredericia Sygehus har vendt bladet til et nyt kapitel i deres arbejdsliv. Sygehuset lukker, og mandag gav regionsrådsformand Stephanie Lose officielt nøglen videre til Fredericia Kommune.

 

Da Urinvejskirurgisk flyttede tirsdag i sidste uge, var stemningen både trist og forventningsfuld. Enkelte medarbejdere benyttede lejligheden til at sige tak for nu og gå på pension. Andre var begyndt at glæde sig til en ny tid.

 

Ambulatoriesygeplejerske Jane Vestergaard var midt i flytterodet endnu ikke helt afklaret:

”Jeg lever stadig i benægtelsen”, grinede hun og tilføjede: ”Der er stadig en masse praktiske ting, der skal klares. Vi har jo pakket i flere uger, alle skuffer og skabe er tømt, men vi har patienter lige til det sidste. Jeg har været her i 10 år, så det er svært at forhold sig til, at sygehuset lukker. Det er virkelig en ny æra, der begynder.”

 

Den fantastiske udsigt

Inden hun forlader Fredericia Sygehus skal Jane Vestergaard op og nyde udsigten fra 8. etage for sidste gang, og den udsigt er der ikke meget, der kan stikke. Men heldigvis er der også én i Vejle: ”Jeg gik en runde i vores afdelings nye lokaler i Vejle og stod lidt i patienternes venteværelse og kiggede ud over byen – og så tænkte jeg, at på en dårlig dag, kan man godt stå dér og nyde udsigten - og så kan man lidt igen.”

 

Mange nævner den fantastiske udsigt som noget af det, de vil savne. Men der er noget, der er vigtigere, og det er den ånd, der har været på Fredericia Sygehus.

 

Sygeplejerske Britt Juul siger:

”Fredericia har været et lille, rart sygehus, hvor alle vidste, hvem hinanden var. Nu skal vi til at arbejde på en anden måde, og det er jeg selvfølgelig spændt på. Vi får mindre plads og skal samarbejde med fire andre specialer”, siger sygeplejerske Britt Juul, og afdelingssygeplejerske Lone Stephansen supplerer:

 

”Jeg har lovet både patienter og medarbejdere, at vi tager alle de gode ting fra Fredericia med os. Vi er jo det samme personale, så det kan vi gøre. Det handler om nærværet, den gode stemning og imødekommenheden - alt det, vi ikke rigtig kan definere. Det er det, vores patienter er trygge ved, og det skal vi bevare, selv om vi nu flytter i nye rammer på Vejle Sygehus.”

 

Både oversygeplejerske Angelika Kargo og ledende overlæge Bettina Nørby vil også savne Fredericia Sygehus, men de glæder sig begge to samtidig til at komme ind på et stort sygehus med mange specialer under samme tag.

 

Bettina Nørby siger:

”Vi er vemodige, fordi vi har været så glade for at være her. Men vi glæder os. Det bliver godt at komme til et nyt sted, og vi vil opdage, hvor meget vi har savnet at være en del af et levende sygehus.”

 

På pension

En af dem, der ikke flytter med Urinvejskirurgisk til Vejle, er overlæge Poul Christian Frimodt-Møller. Han er 72 år og synes, at flytningen var en god anledning til at gå af, men også han håber, at kollegaer formår at flytte den særlige ’Fredericia-ånd’ med til Vejle.

 

Frimodt-Møller

 

”Det har virkelig været noget særligt her, og det er også et stort kapitel i mit liv, der slutter nu. Det er mærkeligt, og det gør ondt at sige farvel til alle her, for det har været som en stor familie. Men sådan er livet jo – det var også mærkeligt, da jeg som ung student sagde farvel til mine studiekammerater. Nu er der et nyt kapitel for os alle”, sagde Poul Christian Frimodt-Møller, inden han gik den sidste runde i det tomme sygehus i Fredericia.

 

Fredericia_Sygehus_lukningen_noegle

 

Regionrådsformand Stephanie Lose overdrog mandag den 5. december officielt nøglen til Fredericia Sygehus til Fredericia Kommunes borgmester Jacob Bjerregaard og viceborgmester Susanne Eilersen.

 

 


Siden er sidst opdateret 06-12-2016.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring