Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2016pilNyheder 4. kvartal 2016pilVejle-læge formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi

Vejle-læge formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi

43-årige Lars Henrik Jensen, der til daglig er overlæge ved Onkologisk Afdeling i Vejle, er netop blevet udpeget til den betydningsfulde post som formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi. Han brænder både for det daglige, nære patientarbejde og muligheden for at påvirke udviklingen indenfor kræftområdet nationalt og internationalt.

Henrik_Jensen

 

- At møde patienterne som de er, at lære dem at kende og i fællesskab med dem finde frem til den bedste behandling for dem.

Svaret falder hurtigt og klart, når man spørger overlæge Henrik Jensen, hvad det er, der driver ham i hans daglige arbejde på Onkologisk Afdeling i Vejle. Det er at hjælpe, lindre og forsøge at gøre en forskel for de ofte meget syge patienter, der kommer på afdelingen. Og sådan har det været i de snart 14 år, han har arbejdet som læge på Vejle Sygehus.

- Patientinddragelsen er vigtig. Det at lytte til patienterne og lade alle muligheder stå åbne: fra at vælge en aggressiv kemobehandling til understøttende og lindrende behandling, hvis det er det, patienten ønsker. Jeg kan godt lide, at man som læge kommer omkring alle aspekter, siger Lars Henrik Jensen.

Men Lars Henrik Jensen er ikke kun dedikeret overlæge med det daglige ansvar for områderne tarmkræft og galdevejskræft på sygehuset i Vejle - han er også forsker, og så er han netop udpeget til den betydningsfulde post som formand i Dansk Selskab for Klinisk Onkologi. Formandsposten betyder, at han nu får opgaven med at stå i spidsen for at fremme udviklingen af den kliniske, ikke-kirurgiske kræftbehandling i hele landet.  Og det er en opgave, han glæder sig til – ikke mindst fordi fagligheden her for alvor kan komme i spil.

- Kræftbehandling er et område, der er meget fokus på, og der er behov for, at vi som fagfolk også kommer på banen med bud på, hvordan vi kan gøre tingene endnu bedre. Man kan både gå ind og gøre en forskel for de patienter, man møder i dagligdagen, men man kan også gå ind og på et mere overordnet plan være med til at løse nogle af de udfordringer, som ’systemet’ nogle gange giver, siger Lars Henrik Jensen.

Selv om han kun lige har sat sig i formandsstolen, har Lars Henrik Jensen allerede udvalgt sig tre fokuspunkter til sit kommende arbejde som formand.

- For det første skal vi have mere styr på vores registrering af behandlingen, så vi kan bruge vores data bedre til at sikre kvalitet i behandlingen.  Det er vi ikke gode nok til i dag. Dernæst er der diskussionen om den patientansvarlige læge. Når det gælder kræftbehandling, skal onkologen være den patientansvarlige læge, og vi skal sikre, at ikke bare to tredjedele, men alle patienter i kræftforløb får en patientansvarlig læge, siger Lars Henrik Jensen.

- Og som det tredje punkt er det vigtigt, at vi får løftet onkologien i hele landet, så vi sikrer bredden indenfor de tre hovedområder i den kliniske onkologi: den medicinske behandling, strålebehandlingen og den lindrende og understøttende behandling, siger han.

- Det er vigtigt, at vi har fokus på alle aspekter i kræftbehandlingen. Det er onkologen, der bedst kender til alle tre ting, og derfor er det også naturligt, at det er her, ansvaret for behandlingen samles. Vi skal leve op til patienternes tillid til os og vores faglighed ved at tage ansvaret på os, siger Lars Henrik Jensen.

Selv om han nu kommer til at stå i spidsen for onkologerne i hele landet, ser han det som en naturlig del af formandsarbejdet også inddrage sine egne erfaringer fra arbejdet på Vejle Sygehus.

- Nu skal jeg jo være formand for alle onkologer i hele landet, men det er klart, at nogle af de ting, vi har oplevet virker i patientbehandlingen her i Vejle, dem kan og vil jeg tage med mig ind i arbejdet i selskabet. Det kunne for eksempel være arbejdet med patientinddragelse og forskningsbaseret behandling, siger han.

Fakta:

Lars Henrik Jensen er 43 år, og det er 14 år siden, han første gang satte sine fødder på Vejle Sygehus. Siden har han fået titlen overlæge på Onkologisk Afdeling med ansvar for områderne tarmkræft og galdevejskræft, og så er han også udnævnt til klinisk lektor og har fået et lektorat ved SDU, hvor han forsker i kræft.

Han har siddet i bestyrelsen for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi i to år. Det videnskabelige selskab har som sit primære formål at fremme udviklingen af klinisk onkologi samt at fremme vilkår for uddannelse og forskning indenfor klinisk onkologi.


Siden er sidst opdateret 06-12-2016.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring