Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Varm mad hele døgnet

God mad er vejen frem mod bedre livskvalitet og hurtigere helbredelse, og derfor kan patienter i Kolding – og snart Vejle – altid få et måltid mad uden for køkkenets normale åbningstid.

 

Sandra Hansen portør
Portør Sandra Hansen er ved at hente en portion mad til en patient.

 

Af Mikkel Dybtved-Ntarampa Andersen, Sygehus Lillebælt
Fotos: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt

Hvis en operation eller fødsel trækker ud, uret pludseligt viser halv tre om natten, og maven begynder at knurre, er der hjælp at hente for patienterne på Sygehus Lillebælt. Køkkenet har nemlig mad parat, og portørerne kan hente den lynhurtigt, uanset hvornår sulten melder sig.

- Portørerne har lovet, at de leverer mad fra køkkenet og ud på afdelingerne inden for 45 minutter, men i realiteten vil det ofte gå meget hurtigere, fortæller Anna Ydegaard, der er kostkonsulent i Sygehus Lillebælts køkken.

Mad til alle
Døgnudbringning af mad startede som et forsøg på Kolding Sygehus, og efter gode erfaringer samt ros fra patienterne de seneste måneder vil sygehuset nu også begynde med døgnmad til patienterne i Vejle. Det sker i løbet af efteråret.

Det er ikke muligt for patienterne selv at vælge menuen, da den er forudproduceret, men der er noget for enhver smag.

- Vi har typisk de klassiske livretter, men nogle gange står den i Kolding også på eksempelvis mangogryde, siger Anna Ydegaard.

Derudover er det altid muligt at vælge mad uden svinekød samt retter til patienter med tygge- eller synkebesvær.

Der er i øvrigt ingen begrænsning for antallet af bestillinger til en enkelt patient, så hvis en meget sulten herre har brug for mad om natten, kan portøren sagtens bringe mere end en portion.

 

Sandra Hansen portør
Portørerne har lovet, at maden er fremme inden for 45 minutter. Til det formål er et løbehjul et godt værktøj.


 


Siden er sidst opdateret 04-07-2017.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring