Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Koordinering er det vigtigste

Når overlæge Poul Henning Madsen fra 1. september kan kalde sig ledende overlæge på Akutafdelingen og Medicinske sygdomme på Kolding Sygehus vil fokus i endnu højere grad blive rettet mod samarbejdet med øvrige afdelinger på tværs af Sygehus Lillebælt.

 

Poul Henning Madsen_300

Fra 1. september er Poul Henning Madsen er ny ledende overlæge på Akutafdelingen og Medicinske sygdomme i Kolding.

 

Tekst af Mikkel Dybtved-Ntarampa Andersen, mikkel.andersen3@rsyd.dk
Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt

 

Det er en af Sygehus Lillebælts ’egne drenge’, der fra 1. september er udpeget som ledende overlæge på Akutafdelingen og Medicinske sygdomme på Kolding Sygehus. For en stor del af sin erhvervskarriere siden lægeløftet i 2005 har 40-årig Poul Henning Madsen arbejdet på Sygehus Lillebælt.

- Et par afstikkere er det blevet til, men resten af tiden har jeg været her på Sygehus Lillebælt, siger Poul Henning Madsen og slår ud med armen mod bygningerne på Vejle Sygehus, hvor han i dag er overlæge på Medicinsk Afdeling.

Samarbejde og koordinering
Selv om mange patienter på de medicinske afdelinger er gengangere med kroniske sygdomme, giver det ifølge Poul Henning Madsen rigtig god mening at Akutafdelingen og Medicinske sygdomme er slået sammen under én ledelse.

- De kroniske patienter kommer ofte ind med noget akut, der skal tages hånd om hurtigt, hvis de skal overleve, hvorefter de skal videre og behandles for deres øvrige sygdomme, forklarer Poul Henning Madsen.

Opgaven med at få sikret en god behandling efter den akutte sygdomsfase er noget Poul Henning Madsen kender til som lungemediciner.

- En patient, der undersøges for lungekræft, kan sagtens være tilknyttet seks til syv forskellige afdelinger på en gang, og her skal vi som sygehus blive endnu bedre til at skabe forløb, der giver mening og overblik for den enkelte patient, siger overlægen.

Når en patient har et meget komplekst sygdomsbillede med mange diagnoser, kan det nemlig være svært for patienterne at have det fulde overblik, og her er den store udfordring.

- Vi er dygtige til at undersøge og behandle de forskellige sygdomme i de forskellige afdelinger, men som ledende overlæge vil jeg sætte en ære i at skabe et samlet forløb for patienterne, da vi ved, det giver tryghed og efterspørges hos patienterne, slår Poul Henning Madsen fast.

En nær og udviklingsorienteret leder
Når Poul Henning Madsen kan tilføje et ”ledende” foran sin overlægetitel, håber han, at han får mulighed for at være en nærværende leder.

- Jeg vil som udgangspunkt forsøge at komme rundt på afdelingerne hver dag for at få en snak med personalet samt mærke vibrationerne, og på skift vil jeg deltage i morgenkonferencerne på de to afdelinger, siger Poul Henning Madsen.

Derudover vil han også udvikle afdelingen gennem løbende forbedringer.

- Der er meget at hente, hvis vi hele tiden gør tingene lidt bedre for patienterne, vurderer han.

Patienterne kan også godt se frem til en afdeling, hvor ny forskning vil blive implementeret sideløbende med fokus på patientsikkerhed.

- Men det hele kræver jo veluddannede og motiverede folk, så på de interne linjer vil jeg også gerne have fokus på uddannelse og trivsel, siger Poul Henning Madsen.

Han peger på sig selv som et eksempel på, at mulighed for personlig faglig udvikling har gjort, at han er blevet på Sygehus Lillebælt næsten uafbrudt i 12 år.

Familiefar og lægegift

Når den ikke står på blåt tøj og hvid kittel tilbringer Poul Henning Madsen tiden sammen med sine to piger på fem og ni år. De hedder Ines og Elena, og sammen med resten af familien går de til svømning og FDF.

Poul Henning Madsens kæreste er også læge. De har været kærester, siden de begge læste til læge for 15 år siden, men nu er der kommet ring på fingrene, og i løbet af efteråret står den på bryllup i Vejle, hvor familien bor.

Et bryllup er med til at understøtte en anden af parrets store interesser, nemlig at tilbringe tiden med gode venner, mad og et glas vin.

 

CV – i ultrakort form

  • 2005: Læge – Odense Universitet
  • 2005: Turnuslæge, Fredericia Sygehus
  • 2006: Reservelæge, Nuklearmedicinsk Afdeling, OUH
  • 2007: Lægevikar i Norge
  • 2007: Introduktionsreservelæge, Fredericia Sygehus, Medicinsk Afdeling
  • 2008: Hoveduddannelse i lungemedicin, Fredericia Sygehus og Odense Universitetshospital
  • 2014: Speciallæge intern medicin: lungemedicin
  • 2014: Fellowship, Scottish Patient Safety Programme
  • 2014: Overlæge, Medicinsk Afdeling, Vejle Sygehus
  • 1. september 2017: Ledende overlæge, Akutafdelingen og Medicinske sygdomme, Kolding Sygehus

Foruden at være hovedkursusleder på de lungemedicinske kurser er Poul Henning Madsen desuden sagkyndig i Patientombuddet, hvor han vurderer klagesager.

 


Siden er sidst opdateret 14-08-2017.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring