Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Patientassistenter på sygehuset

To mænd med blå jakker er klar med hjælpende arme, stærke skub og en glad velkomst til alle, der ikke er så godt gående eller har brug for lidt assistance på pladsen foran Kolding Sygehus.

 

Ib og MIchael

De to patientassistenter Ib Karlo Jensen og Michael Schæfer er i dagtimerne synlige i deres blå jakker foran Kolding Sygehus.

 

Tekst: Mikkel Dybtved-Ntarampa Andersen, Sygehus Lillebælt
Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt

 

Siden sommerferien har Michael Schæfer og Ib Karlo Jensen stået klar foran Kolding Sygehus. Inden for normal arbejdstid på hverdage hjælper de alle de patienter, der har brug for assistance til at komme til forhallen eller skadestuen. Deres fornemmeste opgave er at hente og bringe kørestole og trille patienterne fra parkeringspladsen op til hovedindgangen eller skadestuen, hvor andet personale står klar til at hjælpe.

- Og så får vi os noget snak med patienterne, siger 63-årige Ib Karlo Jensen.

Både Ib Karlo Jensen og Michael Schæfer er ansat i skånejobs, men det hindrer dem ikke i at udføre mange opgaver foran sygehuset.

- Det er meget forskelligt, hvilke patienter der har brug for hjælp, men oftest holder jeg øje med, om nogen halter, går i stå eller har det dårligt. Så kommer jeg med en kørestol til dem og spørger, om de har brug for hjælp, forklarer teamets unge medarbejder Michael Schæfer på 20 år.

Ib Karlo Jensen fortæller, at jobbet udover den umiddelbare glæde ved at hjælpe patienterne også giver et helt særligt indblik i patienternes vej mod bedre liv.

- Der er en patient, som for nogle måneder ikke kunne gå og derfor skulle køres.

Men langsomt blev kørestolen skiftet ud med rollator og sidenhen krykker, og nu behøver hun ingen hjælp, smiler han.

- Men jeg går stadig op mod indgangen sammen med hende, hvis hun nu skulle få brug for en arm.

Hjælpsomhed og tryghed
De to herrer er en del af Patient- og Servicesekretariatet, og udover den umiddelbare hjælp til patienterne og de besøgende på sygehuset sørger de også for orden og tryghed foran sygehuset.

- De holder øje med parkeringspladsen og sikrer, at alle patienter kommer godt og sikkert ind på sygehuset, så det er en god service til alle, forklarer Patient- og Servicesekretariatschef Conny Sjøgren.

Michael Schæfer og Ib Karlo Jensen får meget ros for deres arbejde og patienterne er meget overraskede og positive i forhold til den ekstra hjælp, de får foran Kolding Sygehus.

Udover at hjælpe patienterne sørger de to servicemedarbejdere også for, at der altid er pænt og ordentligt.
 


Siden er sidst opdateret 16-01-2018.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring