Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Fra Sjælland til Vejle Sygehus

Sjællandske kræftpatienter har været så glade for deres behandling på Vejle Sygehus, at de er blevet i det jyske, selvom de kunne flytte til et hospital tættere på. Også Flemming Lintrup fra Stevns, som er i behandling for lungekræft.

Tekst: Anne-Mette Johnsen, Sygehus Lillebælt, anne-mette.vargas.johnsen@rsyd.dk

Fotos: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt, charlotte.dahl@rsyd.dk

 

Sjællandske patienter på Vejle Sygehus - 1
Flemming Lintrup har været glad for sin behandling for lungekræft på Vejle Sygehus, så han valgte at blive, selvom han bruger fem timer på transport for hvert besøg.


I november og december måned 2017 ankom 63 sjællandske patienter til Vejle Sygehus for her at blive behandlet for deres kræftsygdom, da hospitalerne i Region Sjælland skulle indføre have kapacitet og tid til at indføre sundhedsplatformen. 45 af dem, dvs. over 70 procent, valgte at fortsætte behandlingen på Vejle Sygehus, selvom de efter 1. januar kunne spare rejsen til Jylland og blive behandlet på et sygehus i nærheden af, hvor de bor. Det gjaldt også Flemming Lintrup fra Strøby Egede syd for Køge, som første gang ankom til Vejle Sygehus den 10. november for at modtage kemobehandling mod lungekræft.
- Jeg blev taget rigtigt godt imod, og jeg er blevet godt behandlet, så derfor fortsatte jeg med at blive behandlet her i Vejle, også selvom jeg skal rejse 2½ time hver vej, siger 73-årige Flemming Lintrup. At Vejle Sygehus i 2015, 2016 og senest i december 2017, mens Flemming Lintrup gik til behandlinger, blev kåret til Danmarks bedste kræftsygehus spillede også ind.

 

Sjællandske patienter på Vejle Sygehus - 2
Flemming Lintrup og hans kone Susanne på vej ud fra Vejle Sygehus efter den gode besked, at kræften er slået tilbage. Flemming skal først komme igen i maj måned til en kontrol.


- Jeg havde i forvejen set, at Vejle havde et godt ry og havde gjort sig bemærket. Min kone havde også hørt godt om Vejle, siger Flemming Lintrup, som har fået fire kemobehandlinger, hver på en times varighed, men med fem timers transport hver gang. Han har også været på Vejle Sygehus til scanninger, men han har ikke syntes, at turene med Falck har været trælse.
- Personalet har gjort det godt, og det har gjort mig mere tryg, at jeg er blevet her, for det er de samme sygeplejersker hele vejen igennem, og man føler, at de kender én, siger Flemming Lintrup, som samtidig er glad for, at han ikke skal til Vejle igen før om tre måneder. Kræften er nemlig slået tilbage.
- Det går rigtigt godt, og de vil ikke se mig igen før om tre måneder, hvor jeg skal til kontrol, smiler han.

 

Sjællandske patienter på Vejle Sygehus - 3, Flemming Lintrup

Flemming Lintrup og hans kone Susanne, som er tidligere sygeplejerske, har været glade for behandlingen af Flemmings kræftsygdom på Vejle Sygehus.

 

Ekstra indsats for patienternes skyld
I kræftambulatoriet, hvor Flemming Lintrup har modtaget behandling, er afdelingssygeplejerske Dorthe Kronborg glad for, at så mange patienter er blevet ved med at modtage behandling på Vejle Sygehus, selvom de kunne vælge at flytte.
- Jeg er sikker på, at en af grundene er, at de har haft gode relationer til personalet, og det har været med til at gøre dem trygge og føle sig godt behandlet, siger Dorthe Kronborg, som sender en stor anerkendelse til sine kolleger på afdelingen.
- Vi blev spurgt fra Region Sjælland, om vi ville hjælpe dem ved at tage patienter, imens de implementerede en ny elektronisk patientjournal, og vi sagde ja – også selvom vi havde nok at lave i forvejen. Men vi gjorde det, fordi vi altid sætter patienten først, og vi kunne ikke være bekendt, at patienterne så skulle køre endnu længere end til Vejle for at blive behandlet, siger Dorthe Kronborg.

 

Sjællandske patienter til Vejle Sygehus, Dorthe Kronborg
Afdelingssygeplejerske Dorthe Kronborg fra kræftambulatoriet er stolt af sine medarbejderes ekstra indsats for at tilbyde behandling til de sjællandske patienter.

 - Det kunne kun lade sig gøre, fordi mange af vore medarbejdere meldte sig frivilligt til at arbejde ekstra meget i en periode for at hjælpe disse patienter. Vi er gode til at rykke sammen og få ekstra opgaver som denne løst, når det er nødvendigt. Den indstilling til patienterne er jeg stolt af at være en del af, siger afdelingssygeplejerske Dorthe Kronborg.
 

Siden er sidst opdateret 20-02-2018.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring