Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

En at holde i hånden

En kræftdiagnose er en alvorlig sag, og derfor er Sus Horsted Dyrlund også glad for, at hun hele tiden kan finde støtte hos sin mand.

 
Holde i hånd 80

At have en at holde i hånden giver en ekstra tryghed, når man som patient er allermest nervøs. (modelfoto)

 

Tekst: Mikkel Andersen, Sygehus Lillebælt 
Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt 

 

Da Sus Horsted Dyrlund den 8. september 2017 fik at vide, at hun havde brystkræft, blev hun og gemalen Vagn hurtigt enige om én ting.

- Det er vores sygdom, og vi klarer det sammen, siger Sus Horsted Dyrlund.

- Det er vigtigt at have gode pårørende, der kan tage med til alle møderne og behandlingerne, for det er ikke alt, man som patient kan huske bagefter, forklarer hun.

Sus Horsted Dyrlund har haft god hjælp fra både manden og sin onkel, der har kørt frem og tilbage til kemobehandlinger.

Forfærdelig nåleskræk
Udover at være syg af kræft kæmper Sus Horsted Dyrlund også med en meget slem nåleskræk, og det er ganske alvorligt, da hun er decideret angst for at blive stukket i.

- Så da jeg skulle have fjernet knuden i brystet og tilhørende lymfeknuder den 27. marts, havde jeg min mand med helt ind på operationsstuen, og han holdt i hånd, helt indtil jeg sov, husker Sus Horsted Dyrlund.

Hun forklarer også, at mandens tilstedeværelse før operationen var rigtig rar, og at hun i forbindelse med operationen var mere bange for nålen i armen end selve operationen.

- Jeg ville bare have det overstået så hurtigt som muligt, og så håbede jeg, at alt gik godt, siger Sus Horsted Dyrlund.

Hun opfordrer alle, der har brug for det, at tage en pårørende med på operationsgangen, men at det også skal være noget, den pårørende kan være i.

- Det er jo nok ikke så behageligt for den pårørende at sidde der og se sin kone blive bedøvet, men han vidste jo, at det var en stor støtte for mig, så han gjorde det, og det betyder meget for mig.

Læs også: Operationsgangen er ikke lukket land, hvor operationssygeplejerske Ulla Finseth fortæller om, hvorfor de tillader patienter på operationsgangen.


Siden er sidst opdateret 01-05-2018.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring