Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Fornemt skulderklap til portører

Fem portører på Vejle Sygehus blev i dag hædret med Christina Bjerg-Brinks Mindelegat 2018.

Tekst: Klaus Stausbøll, Sygehus Lillebælt
Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt

Hver eneste dag dribler de behændigt rundt i hospitalets virvar af lange gange med patienterne i store, tunge og uhåndterlige hospitalssenge. Og med lige så stor behændighed ’dribler’ de også rundt i en verden af vidt forskellige patienter, der kan være alt meget snakkesalige og åbenhjertige til totalt tavse, urolige og chokerede eller åbenlyst give udtryk for deres bekymring på egne og familiens vegne.

Det er portørerne, der er tale om, og det er en faggruppe, der spiller en stor rolle i dagligdagen og for patienterne på sygehuset.

For portørerne kræver de kortvarige ’samtaler’ på tomandshånd med patienterne en ganske særlig pli, en udsøgt situationsfornemmelse og en ganske ekstraordinær menneskeforståelse, der rækker langt ud over almindelig takt og tone.  Det er i den grad en kunst at kunne tale med alle slags patienter om alt mellem himmel og jord, mens tanker om lidelser, skader og sygdom - eller dét, der er værre – rumsterer i baghovedet.

Det sidste mestrer en håndfuld mandlige portører på Vejle Sygehus så godt, at de i dag er blevet hædret med Christina Bjerg-Brinks Mindelegat 2018.

Et mindelegat, som Sygehus Lillebælt har uddelt én gang om året siden 2012 til en eller flere medarbejdere, der har gjort en særlig indsats for patienterne eller deres pårørende.   

Mindelegat 2018 - portører De fem modtagere af årets mindelegat er:

Kristian Fruergaard Liltorp, Kim Anthon Rasmussen, Günther Lau Knutzen, Poul Tangsgaard Jensen og Johnny Sørensen Nielsen. Til venstre ses ledende overlæge Pernille Lennert, som har indstillet de fem portører til prisen.

De har alle deres daglige gang på Anæstesiologisk Afdeling på Vejle Sygehus, hvor de ofte triller patienterne til operation og tilbage igen, når operationen er overstået. Og det bliver undervejs til adskillige udsøgte samtaler på tomandshånd med de enkelte patienter. 

Mestre i samtaler
Portørerne modtager i fællesskab Christina Bjerg-Brinks Mindelegat anno 2018 efter indstilling fra Pernille Lennert, der er ledende overlæge ved Anæstesiologisk Afdeling på Vejle Sygehus.

Hver eneste dag er hun vidne til den mangfoldighed af små og hurtige ’samtaler’ på tomandshånd, som portørerne fører med deres patienter, uden at de på nogen måde overskrider grænsen til det private og intime.

- Lige netop disse fem portører fører på mesterlig vis samtaler med patienterne om stort og småt. Fra håndtering af motorcykler til aktuel bekymring om sygdom og smerter. Fra samværet med familien derhjemme, jobbet eller udsigten til at kunne dyrke motion igen… og meget, meget andet. Samtaler, der altid har en beroligende effekt på patienterne. For portørerne er det en helt naturlig og integreret del af deres arbejde. Men de gør det med naturlig excellence, som gør dem selv og alle os andre gode. Derfor har jeg indstillet dem til Christina Bjerg-Brinks Mindelegat, fortæller Pernille Lennert.

Donerer til Børneafdelingen
Med mindelegatet følger et økonomisk skulderklap på 25.000 kroner, som legatmodtagerne har tradition for at videregive til aktiviteter til glæde og gavn for sygehusets patienter.  De fem operations-portører ved Vejle Sygehus har helt i samme ånd valgt at donere deres mindelegat til Børneafsnittet på Vejle Sygehus; til indkøb og opgradering af nyt legetøj og spil til brug for de yngste patienter.Fakta:
Christina Bjerg-Brinks Mindelegat uddeles og overrækkes én gang om året af Sygehus Lillebælts Udviklingsråd.  Legatet blev indstiftet og uddelt for første gang i 2012 i respekt for 22-årige Christina Bjerg-Brink. Hun mistede på tragisk vis livet i venteværelset ved lægevagten på Kolding Sygehus, mens hun ventede på at blive tilset af en læge.  Hun var på det tidspunkt selv sygeplejeelev på hospitalet, der - udover at indstifte mindelegatet – også indledte en undersøgelse af, hvordan den tragiske hændelse overhovedet kunne finde sted, mens Christina Bjerg-Brink var i hospitalets varetægt.


Siden er sidst opdateret 11-09-2018.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring