Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

P-husbyggeri er i gang

Byggeriet af det nye P-hus ved sygehuset i Vejle er i gang, og det betyder færre pladser til patienterne under byggeriet. Folk uden ærinde på sygehuset opfordres til at holde sig væk og lade patienter og pårørende få adgang til de parkeringspladser, der er.

 

p-hus computerrendering 400 px
Det kommende p-hus er rundt og har fire etager.

 

Tekst: Anne-Mette Vargas Johnsen, Sygehus Lillebælt

Computertegning: 5E Byg

Om knap et år står det nye p-hus ved Vejle Sygehus klar. 337 nye pladser i den runde bygning, hvor en vejbane snor sig opad som indersiden af et sneglehus med parkeringspladser ud til siderne. P-huset bliver bygget på hjørnet af Horsensvej og Skovgade, lige neden for sygehuset. Entreprenørerne er netop gået i gang med at spærre af, og det er godt for patienter og pårørende at være opmærksomme på. Nogle af skråpladserne på Kabbeltoft bliver inddraget, da yderste ende af Kabbeltoft mod Horsensvej bliver en del af byggeområdet.

 - Det giver helt forståeligt lidt frustrationer for patienter og pårørende lige nu, for der er godt fyldt op, siger Harry Andersen, som er stifinder på sygehuset og blandt andet hjælper patienter og pårørende med at finde parkering og holde øje med, hvem der parkerer på sygehusets område.

Han peger på et andet problem, som giver mere pres på parkerings-mulighederne, nemlig det at sygehusets parkeringspladser fejlagtigt bliver brugt af vejlensere og andre, der intet ærinde har på sygehuset, men som for eksempel skal ned at handle i Vejle midtby. De tager pladser fra patienter, som skal til undersøgelser eller behandling.

- Hvis jeg fanger dem på fersk gerning, så taler jeg selvfølgelig med dem og appellerer til deres samvittighed, men de taler ikke altid pænt den anden vej. Så plejer jeg at sige ”Jamen, det kan da godt være, du bliver sur på mig, men det er jo ikke mig, der har gjort noget forkert”, siger Harry Andersen.

Hvor parkerer man
Skal man til undersøgelser, behandling eller besøge en patient på Vejle Sygehus, er det en god ide at komme i god tid. Patienter og pårørende kan fortsat parkere på den store parkeringsplads på vestsiden ved hovedindgangen, men ikke i vejsiden på første del af Kabbeltoft (den vej, der fører til parkeringspladserne), da det er en brandvej. På den nordligste del af Kabbeltoft, altså efter Kræftpatienternes Hus og ned mod det psykiatriske hospital må man godt holde i vejsiden. Patienter har i øvrigt fri adgang til at parkere i p-båse på hele Vejle Sygehus’ område, undtaget hvor der er reserveret plads til ambulancer, tjenestebiler mm. Patienter må også gerne parkere i det eksisterende parkeringshus, hvor de to nederste etager (plan 0 og 1) er reserveret til patienter og pårørende. Man kommer til parkeringshuset ad Lille Grundet Hulvej fra Horsensvej, og fra p-huset er der cirka 500 meters gang til hovedindgangen. Hvis man er dårligt gående, kan man tage med Sygehus-ekspressen, som kører frem og tilbage mellem p-huset og hovedindgangen. Sygehus-ekspressen er en lille golfbil, den kører ca. hvert kvarter mellem 9 og 15 på hverdage, og det er gratis at køre med.


 


 


Siden er sidst opdateret 02-10-2018.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring