Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header
Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhedsarkivpilNyheder 2018pilNyheder 4. kvartal 2018pilInternationalt kvalitetsstempel til Patienternes Kræftsygehus

Internationalt kvalitetsstempel til Patienternes Kræftsygehus

Som det første danske sygehus har Vejle Sygehus fået godkendt og certificeret sin palliative indsats overfor sine kræftpatienter af den europæiske kræftorganisation ESMO.

Tekst: Klaus Stausbøll, Sygehus Lillebælt

De kræftpatienter, som henvises til Vejle Sygehus, Patienternes Kræftsygehus, kan nu se frem til at blive behandlet på et sygehus, som på det palliative område lever op til de højeste internationale standarder.

Som det første danske sygehus nogensinde er Vejle Sygehus i denne weekend nemlig blevet akkrediteret som ”Designated Centre of Integrated Oncology and Palliative Care” af den fælleseuropæiske kræftorganisation ESMO (European Society for Medical Oncology). Sygehuset er blevet akkrediteret for sit arbejde med at integrere onkologi og palliation.

Vejle Sygehus er en del af Sygehus Lillebælt, og akkrediteringen betyder, at det palliative arbejde på sygehuset nu lever op til de omfattende og meget ambitiøse kvalitetskrav, der er defineret i ESMO-organisationens særlige akkrediteringsprogram, og som andre sygehuse og kræftbehandlingscentre også bliver akkrediteret efter. 

Indtil nu er denne hæder kun overgået ét enkelt sygehus i hele Norden - det norske kræftbehandlingscenter ved universitetshospitalet St. Olavs i Trondheim. Men nu er Vejle Sygehus og Sygehus Lillebælt altså også at finde i det fine selskab.

Overrækkelse i München
Under ESMO-organisationens årskonference i München i søndags blev repræsentanter fra sygehuset, efter indstilling og en 100 procent anonym bedømmelse af ESMO’s lægefaglige og palliative bedømmelsesudvalg, kaldt op på scenen for at få tildelt og overrakt det officielle ESMO-certifikat og det tilhørende diplom.

- Det er en stor ære og betydningsfuld kollegial anerkendelse, at den førende europæiske organisation indenfor det onkologisk-medicinske fagområde har vurderet, at det palliative arbejde, som indgår i det, vi gør og udretter overfor patienterne hver eneste dag, er OK og så godt, at vi er på højde med de internationale krav og standarder og kvalitetsniveauer, som findes og praktiseres på nogle af de bedste kræftbehandlingssteder i udlandet, siger Camilla Havsteen, der er oversygeplejerske ved Onkologisk Afdeling på Vejle Sygehus.

Mulighed for internationalt samarbejde
Med den fornemme akkreditering åbner sig en række nye muligheder for Onkologisk Afdeling og Det Palliative Team i Vejle og de mange øvrige specialafdelinger ved Sygehus Lillebælt, som har med kræftpatienterne at gøre.

Som anerkendt og ESMO-certificeret kræftsygehus får man blandt andet mulighed for at samarbejde og dele viden og forskningsresultater med tilsvarende akkrediterede sygehuse, der både er lige så langt eller endnu længere fremme med det palliative arbejde.

- Akkrediteringen betyder, at vi får mulighed for at søge penge og projektmidler i nogle af de fonde, som ESMO-organisationen administrerer, og der bliver bestemt også lagt op til, at vi deltager i de udvekslingsprogrammer for fagpersoner, læger og kræftspecialister, som beskæftiger sig med de samme ting på andre sygehuse, siger læge Lise Nottelmann fra Onkologisk Afdeling. 

Hun er i øjeblikket forsker på fuld tid for yderligere at implementere og udbygge hele det palliative koncept indenfor kræftbehandlingsforløbene på Sygehus Lillebælt.

Lise Nottelman med ESMO-akkreditering

Lise Nottelmann har i samarbejde med afdelingsledelser og projektstyregruppen for Patienternes Kræftsygehus været med til at besvare standarderne og formulere den ansøgning til ESMO-organisationen, som har udløst den fornemme akkreditering til Vejle Sygehus og Sygehus Lillebælt. Hun var en af dem, der blev kaldt på scenen i München for at modtage diplomet. 

Akkrediteringen gælder for en periode på tre år – til og med 2021.

Palliativ behandling er lindring og støtte af symptomer i forbindelse med alvorlig sygdom. På Vejle Sygehus er der et palliativt team, der tager sig af det, der betegnes som ’specialiseret palliativ behandling’. Mange mennesker får også palliativ behandling via egen læge og kommunerne. På Vejle Sygehus arbejdes der løbende på at udvikle den palliative behandling i tæt samarbejde mellem det palliative team og de kliniske afdelinger.

Vejle Sygehus er i forvejen som det første sygehus i Danmark blevet akkrediteret som "Clinical Cancer Centre" af den europæiske organisation OECI - Organisation of European Cancer Institutes. Den akkreditering fik sygehuset i 2016, og det er ligeledes et internationalt blåt stempel, der gives til kræftsygehuse med et højt kvalitets- og forskningsniveau. 

 

 

 

 

 

ESMO-diplom

 

 


Siden er sidst opdateret 23-10-2018.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring