Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Kan et foto spare et besøg på sygehuset?

Er det muligt at undersøge og behandle hudkræft på én dag i stedet for to? Det ønsker læge Sofie Hody at forske i, og hun er Sygehus Lillebælts finalist i konkurrencen, hvor borgerne bestemmer, hvem der vinder forsker-kroner.
 

Tekst: Anne-Mette Vargas Johnsen, Sygehus Lillebælt
Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt


Forskning er ikke kun molekyler, ny og bedre medicin og pleje af sår – det er også arbejdsgange på sygehuset, der gør det nemmere at være patient.

Læge Sofie Hodys forskningsprojekt har fokus på patienter med hudkræft, som er den mest udbredte kræftform i Danmark. Hvert år kommer 14.000 nye tilfælde til, og mange af dem er nødt til at tage turen til sygehuset to gange, når de bliver henvist fra deres egen læge med noget, der kunne være hudkræft. Først kommer de til en undersøgelse, så går de hjem igen, og en anden dag skal de så komme ind til operation. Men hvad nu, hvis man kunne ordne det hele på én dag?

Sofie Hody

Læge Sofie Hody deltager i konkurrencen om én million kroner til forskning.

Det er det, læge Sofie Hody ønsker at finde ud af, og som hun håber at vinde en million kroner til at undersøge. Det er nemlig ikke bare ligetil at indføre, for hvis en patient skal opereres samme dag, som han eller hun første gang kommer ind på sygehuset til specialisterne, skal lægen have visse informationer fra patienten på forhånd, og lægen skal også have haft mulighed for at kigge på patientens hudforandringer i forvejen.

Førstepræmie på én million kroner
Derfor handler projektet om, hvordan patienter kan svare på enkelte spørgsmål og sende fotos af deres hudproblem til lægen. Fungerer det for patienterne at gøre det via Sygehus Lillebælts app? Er kvaliteten af billederne god nok til, at lægen kan vurdere dem på en forsvarlig måde? Hvordan vil det teknisk fungere godt? Hvilke patienter evt. med hjælp fra pårørende vil vælge at fotografere sig selv og indsende billeder og information via app’en på mobiltelefonen? Er det de yngre, de ældre, dem der bor længst væk fra sygehuset, dem der ikke samtidig har andre sygdomme, som svækker dem? Og ikke mindst: Hvor mange patienter får bedre behandlingsforløb og bliver dermed mere tilfredse med deres behandling?

Mange forhold skal undersøges, og det er derfor, Sofie Hody har smidt sit lod i puljen i håbet om at vinde konkurrencen ”Et Sundere Syddanmark”, hvor borgerne kan stemme på fem finalister fra forskellige sygehuse i Region Syddanmark. Førstepræmien er 1 million kroner, andenpræmien er 600.000 kroner, og der er 400.000 kroner i tredjepræmie. ”Et Sundere Syddanmark” er et samarbejde mellem Region Syddanmarks sygehuse, Syddansk Universitet, TV SYD og TV2/Fyn. Finaleshowet, hvor seerne kan stemme på deres favorit, bliver sendt i efteråret på de to regionale TV 2-stationer.

 


Siden er sidst opdateret 12-03-2019.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring