Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Fotografering

Fotografering på Sygehus Lillebælt

Når man er indlagt eller besøger nogen på sygehuset, så er det en privatsag. Man har ret til som patient eller pårørende – og som personale – at kunne færdes på sygehuset uden at skulle bekymre sig om, hvorvidt man bliver filmet/fotograferet eller ej. Derfor gælder der særlige regler for fotografering på et sygehus, som man skal huske på, når man gerne vil tage billeder og for eksempel dele dem med familiemedlemmer og venner, som ikke er med på sygehuset.   

Hvem må være med på billederne?

Man må gerne tage billeder eller filme, men kun af sine egne familiemedlemmer eller venner. Altså dem, man har besøg af, eller den/dem man besøger. Alle andres privatliv skal respekteres, og derfor må der ikke være andre med på billederne, medmindre de har givet skriftlig tilladelse. De må heller ikke være med på billederne, selvom de bare står i baggrunden. Man må heller ikke offentliggøre eller dele et billede, medmindre alle på billedet har givet tilladelse.

 
Reglerne om fotografering på sygehuset tager udgangspunkt i Straffelovens § 264 a, som gør klart, at man ikke uberettiget må fotografere personer, der befinder sig på et ikke frit tilgængeligt sted. Sygehus Lillebælt er en offentlig institution, men bemærk, at et sygehus betragtes som et ”ikke frit tilgængeligt sted”. Patienter, pårørende og personale betragtes heller ikke som tilfældigt forbipasserende.

Siden er sidst opdateret 10-07-2020.
Kontakt: Helle Dideriksen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring