Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Et historisk forår på sygehuset

Coronavirus-epidemien førte – for en tid - til store forandringer på Sygehus Lillebælt. I denne fotoserie kan du se tilbage på tre historiske måneder på sygehuset.

Tekst: Søren Hygum Hansen, Sygehus Lillebælt
Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt


De seneste måneder har været usædvanlige – og historiske. Ikke mindst på Sygehus Lillebælt fik Corona-virussen, der lukkede landet og gjorde tusinder af danskere syge, markante følger.

På meget kort tid måtte medarbejderne gøre sygehuset klar til at modtage et stigende antal patienter, der var mistænkt for at have covid-19 i kroppen. De blev i første omgang undersøgt for sygdommen i den såkaldte fremskudte vurderingsklinik foran Kolding Sygehus, hvor cirka 25.000 borgere i skrivende stund har været forbi. De mest syge blev siden indlagt på det særlige, nyoprettede ”Corona-afsnit” på sygehuset – og i det alvorligste tilfælde på intensivafsnittet.

Her godt tre måneder efter, at landet lukkede, er antallet af covid-19-patienter faldet markant, samfundet er gradvist åbnet igen - og sygehuset er atter tilbage i normal drift. 

Sygehus Lillebælts fotograf Charlotte Dahl har undervejs i det historiske forår foreviget arbejdet på Sygehus Lillebælt – blandt patienter og medarbejdere. I denne fotoserie kan du se en række af hendes billeder.
 

Medarbejdere fra Sygehus Lillebælt taler med patient i bil i vurderingsklinik foran sygehus.

Borgere, der har covid-19-symptomer, bliver - siddende i deres respektive biler - undersøgt foran Kolding Sygehus. Cirka 25.000 mennesker har indtil nu været forbi teltene for at få en vurdering.
 

 

Læge Rikke Andersen taler med patient i bil.

Læge Rikke Andersen er én af de mange medarbejdere, der har undersøgt syge borgere i vurderingsklinikken.

 

Den fremskudte vurderingsklinik set fra oven.

Den ene halvdel af den fremskudte vurderingsklinik foran Kolding Sygehus - set fra oven.

 

Ledende medarbejdere fra Sygehus Lillebælt sidder ved bord for at afholde styregruppemøde.

Over en længere periode, da epidemien var værst, mødtes nøglemedarbejdere fra Sygehus Lillebælt hver morgen for at blive orienteret om - og drøfte situationen og aftale nye tiltag.
 

Medarbejdere går på gang med indlagte Corona-patienter iført værnemidler.

På plan 7 - og senere også på plan 6 - på Kolding Sygehus lå patienter, der var smittet med coronavirus, indlagt.

 

Corona 6 - vaernemidler

Medarbejdere, der skulle pleje og behandle patienter på "Corona-afsnittet", måtte iføre sig flere værnemidler, fordi smitterisikoen var så høj.

 

Medarbejder på stue hos coronapatient.

En sygeplejerske plejer en patient, der er syg af coronavirus, og som ligger i isolation.

 

 Glas med blodprøver på bord

I de seneste tre måneder er tusinder af prøver fra patienter, der er mistænkt for at have coronavirus, blevet analyseret. Billedet her er fra Laboratoriecentret på Vejle Sygehus.

 

Sygehusmedarbejdere ser på dukke og underviser, der underviser i akutbehandling.

Mange medarbejdere på Sygehus Lillebælt måtte på kort tid omskoles for en periode for at tage imod covid-19-patienterne. Her får nogle af dem undervisning i intensivpleje.
 

Medarbejdere får undervisning i intensivpleje

Omskolingen af medarbejderne foregik over få dage. Her endnu et billede fra undervisningen i intensivpleje.

 


Siden er sidst opdateret 16-06-2020.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring