Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Håndtering af smertebehandling på Rygcenter Syddanmark

Rygcenter Syddanmarks kerneopgave er på specialistniveau at udrede samt behandle og herunder vejlede regionens rygpatienter ud fra den enkeltes behov.

På Rygcenteret ser vi de fleste patienter få gange. Vi tilbyder ikke, som tidligere, fysioterapeutiske træningsforløb, og der er derfor kun en lille del, som kommer i forløb hos os. De resterende ser vi 1-2 gange hvorefter de afsluttes ved egen læge. Patienterne i forløb er primært operationspatienter samt patienter i vores afklarende forløb (prolaps patienter hvor det skal afklares, om operation er det rigtige for dem).

Generel smertebehandling er en kerneopgave i almen praksis. I håndterer det dagligt, og godt. Af respekt for, at I som egen læge kender patienterne bedst - og herunder har det bedste overblik over hvad der tidligere er sket angående behandlingsforsøg, virkning og bivirkning - overtager vi som udgangspunkt ikke smertebehandlingen. Vi kommer i stedet med forslag til hvad patienten kan snakke med jer om i forhold til smertebehandling. Dette gælder også hos de patienter, der er i forløb, men hvor der ikke en klinisk grund til, at vi overtager smertebehandlingen.

For alle patienter gælder, at hvis vores kliniker i det enkelte tilfælde vurderer, at vi bør overtage smertebehandlingen, for at patienten bliver hjulpet bedst muligt, gør vi det.

Ovenstående er uafhængigt af om patienten hos os ses af læge, kiropraktor eller fysioterapeut. Hvis vi mener, at vi skal overtage smertebehandlingen og herunder udskrivelse af recepter, har vi et setup for dette.


Siden er sidst opdateret 31-05-2021.
Kontakt: Marianne Betzer Christensen og kursus4Sygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring