Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Sygehus LillebæltpilPresserumpilNyhederpilChristian er ny formand for patienterne i Vejle

Christian er ny formand for patienterne i Vejle

Christian Møller Jensen er ny formand for patient- og pårørenderådet på Vejle Sygehus. Han har stor og bred erfaring fra mange forskellige bestyrelser og råd.

Tekst: Søren Hygum Hansen, Sygehus Lillebælt
Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt


Han har allerede siddet for bordenden for en lang række bestyrelser. Lige fra bestyrelsen på Varde Gymnasium til en grundejerforening. Og en overgang var han formand for seks forskellige bestyrelser – på én gang.

Nu er det patient- og pårørenderådet på Vejle Sygehus, som Christian Møller Jensen er leder af. Tidligere i år blev han valgt som formand for rådet, der seks gange om året mødes for at drøfte og bidrage med gode idéer til sygehusets udvikling - og for at styrke kommunikationen og samarbejdet mellem patienter, pårørende og medarbejdere på sygehuset.
- Kan jeg bidrage med lidt og gøre en forskel, vil jeg gerne det. Og det håber jeg, at jeg kan som formand for dette råd, siger han.
 

Folk kommer til orde


75-årige Christian Møller Jensen fik for seks år siden konstateret prostatakræft, som han i første omgang blev behandlet for på Odense Universitetshospital, inden han efter eget ønske fik sit behandlingsforløb flyttet til Vejle Sygehus.
 
Patient- og pårørenderådet sidder omkring et bord.
Christian Møller Jensen (tv) er ny formand for Patient- og Pårørenderådet på Vejle Sygehus.

For et par år siden opfordrede to medpatienter Christian Møller Jensen til at melde sig ind i sygehusets patient- og pårørenderåd, hvor han efter en samtale fik en plads. Her har han nu siddet i halvandet år, og i foråret i år satte han sig for bordenden som formand i stedet for Mona Muusmann Petersen, der faldt for terminsgrænsen, da hun havde været medlem af rådet i seks år.
- Det er et godt råd, hvor folk kommer til orde. Der bliver lyttet til os. Jeg ønskede at blive formand, fordi jeg godt kan lide at have indflydelse, og jeg håber, at jeg gør det godt på min måde. Jeg håber og tror i hvert fald på, at det betyder noget, at jeg har en stor erfaring fra andet bestyrelsesarbejde, siger han.
 
Christian Møller

Den nye formand har stor erfaring fra en lang række bestyrelser og råd.

Christian Møller Jensen er uddannet mejerist og arbejdede i 40 år i forskellige job hos mejerikoncernen Arla Foods. Han har været leder af Høng Camembert på Vestsjælland, ligesom han i 10 år var sekretariatsleder for Arla i Varde, hvor han blandt andet havde al kontakt mellem selskabets direktion og 2200 landmænd. Han er på 51. år gift med hustruen Marianne, og sammen har de to voksne børn.

I bestyrelsen som 16-årig

Sideløbende med jobbet hos Arla har arbejdet i forskellige bestyrelser fyldt en stor del af hans privatliv. Det begyndte allerede, da Christian Møller Jensen var 16 år og blev valgt ind i bestyrelsen i en idrætsklub – og frem til nu, hvor han er formand for Arlas pensionistklub og for medborgerhuset i Varde. Og fra 1997 til 2001 sad han i byrådet i Varde.

- Jeg er meget nysgerrig anlagt og kan godt lide at fordybe mig i meget forskelligt. Arbejdet i patient- og pårørenderådet på Vejle Sygehus var også et helt nyt område for mig, men det er utroligt spændende og givtigt. For det er spændende og godt, at man kan hjælpe sygehuset til at blive bedre, siger han.

Han ser frem til flere forskellige opgaver, der venter forude. Blandt andet drøftelserne omkring ”Den helende have” – en have ved sygehuset, der kan danne ramme til tænksomme stunder. Og så har han en opfordring til alle, der ønsker at deltage i patient- og pårørenderådene i enten Vejle eller Kolding.
- Har man interesse for det, skal man melde sig til. For man kan gøre en forskel, siger han.
 

Siden er sidst opdateret 08-09-2021.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring