Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
Header

Patientstøtteordning og Vågetjeneste

Patientstøtteordningen

Patientstøtterne er frivillige fra Røde Kors, som tilbyder indlagte patienter samvær i form af et spil kort, højtlæsning, en gåtur, en hyggesludder over en kop kaffe eller lignende.
Patientstøtteordningen henvender sig til alle patienter. Særligt kan det være rart med besøg for patienter, der ikke umiddelbart har et venne- eller familienetværk, eller patienter med familie, der bor langt væk.
 
Patientstøtterne overtager aldrig sygeplejerskernes arbejde, men ordningen er tilrettelagt sammen med afdelingens personale. Støtterne besøger afdelingen flere gange om ugen, og du er meget velkommen til at opsøge dem. Der er patientstøtter på Kolding Sygehus og Vejle Sygehus. Du kan høre mere om ordningen på din afdeling.
 

Vågetjenesten

Vågetjenesten består af en række frivillige fra Røde Kors, som efter ønske sidder hos døende patienter. De frivillige har tid og overskud til at lytte, snakke, holde i hånd og være nærværende - med andre ord give den døende omsorg og tryghed i de sidste timer.

Frivillige i Vågetjenesten erstatter ikke plejepersonalets arbejde. 

Vågetjenesten findes på Vejle Sygehus (indtil videre på Onkologisk Afdeling og Medicinsk Afdeling) og Kolding Sygehus (Geriatrisk Afsnit og Infektionsmedicinsk Afsnit), og ordningen udvides løbende til flere afdelinger. Du kan høre mere om Vågetjenesten hos personalet på afdelingen.

Siden er sidst opdateret 10-07-2020.
Kontakt: Helle Dideriksen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt | Tilgængelighedserklæring